Μια έκταση πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταλαμβάνει ο Δήμος της Αθήνας διεκδικεί η Μονή Αγίου Βησσαρίωνος (Δούσικου) στον Δήμο Πύλης Τρικάλων. Για την ακρίβεια, διεκδικεί 53.000 στρέμματα (ο Δήμος Αθηναίων καταλαμβάνει μια έκταση 38.960 στρεμμάτων ή 38,95 τετραγωνικών χιλιομέτρων).Και ποιο είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες ιδιοκτήτες έχουν… χάσει τον ύπνο τους, αφού κινδυνεύουν να χάσουν ακίνητα, αγροκτήματα κι άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Τι έχει γίνει: η Μονή δεν είχε υποβάλει έγκαιρα δήλωση ιδιοκτησίας για τη διεκδικούμενη έκταση και κατέθεσε ένσταση κατά ιδιοκτητών (ιδιωτών και Δημοσίου) τον Οκτώβριο του 2018. Στη συνέχεια, εξαιτίας – και – των μέτρων που πάρθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας, οι ενδιαφερόμενοι, πληρεξούσιοι δικηγόροι και τεχνικοί σύμβουλοι, δεν μπορούσαν να παραστούν στις συνεδριάσεις των Επιτροπών Ενστάσεων, αλλά ήταν υποχρεωμένοι μέχρι την προηγούμενη ημέρα της συνεδρίασης να προσκομίσουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης τον φάκελο της υπόθεσής τους.

Οι συνεδριάσεις των Επιτροπών Ενστάσεων – στην πλειονότητά τους – ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι περισσότερες ερήμην των ενδιαφερομένων… Οπως εξηγεί, μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο δικηγόρος Αρης Μερεντίτης (η ιδιότητά του είναι διττή: ως δικηγόρος ασχολείται με την υπόθεση και ως ιδιοκτήτης κινδυνεύει κι αυτός να χάσει περιουσιακά στοιχεία), εκτιμάται ότι πάνω από 500 ιδιοκτήτες θίγονται και κινδυνεύουν από την ένσταση της Μονής, ανάμεσά τους και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Δάφνη Σημίτη.

  • Ποιος ο ρόλος τους Δήμου Πύλης
  • Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της Μόνη
  • Τι γίνεται με την εγκυρότητα των τίτλων ιδιοκτησίας;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ που κυκλοφορεί