Συγκεκριμένα, η Ford επεκτείνει τώρα την ολοένα και πιο διευρυμένη γκάμα μοντέλων Active με τη νέα επιβατική έκδοση Tourneo Connect Active και το βαν Transit Connect Active, που σύντομα θα διατίθενται για παραγγελία, με παράδοση από τα τέλη της χρονιάς.

Εκτός από το …σκληροτράχηλο εξωτερικό στυλ, εμπνευσμένο από SUV μοντέλα, να νέα μοντέλα έχουν άπλετους χώρους, ενώ, η ενεργητική ασφάλεια ενισχύεται από τα πολλαπλά συστήματα, μεταξύ αυτών και το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) για βελτιωμένη ελκτική πρόσφυση.

Τα νέα μοντέλα προσφέρονται σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις,. Για παράδειγμα, το νέο Tourneo Connect Active μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και όλο τον σπορ εξοπλισμό τους ενώ, για επαγγελματική ή και για προσωπική χρήση, το Transit Connect Active δίνει ακόμη καλύτερο χώρο.

Το ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό του Tourneo Connect Active είναι σχεδιασμένο ώστε να προσαρμόζεται εξυπηρετώντας τις εκάστοτε ανάγκες μεταφοράς επιβατών και εξοπλισμού. Το πενταθέσιο Tourneo Connect Active διαθέτει στη δεύτερη σειρά καθισμάτων ένα διαιρούμενο σε αναλογία 60/40 πάγκο που αναδιπλώνεται πλήρως προσφέροντας εύκολη φόρτωση εξοπλισμού και χώρο αποσκευών με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Το μακρύτερο Tourneo Grand Connect Active προσθέτει δύο ακόμα καθίσματα, σε μία τρίτη σειρά, που αναδιπλώνονται πλήρως στο πάτωμα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Τα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active προσφέρονται με τον 1.5L EcoBlue ντίζελ κινητήρα της Ford , με ισχύ 100 ή 120 ίππων, και συνδυάζεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με ομαλή διαδικασία αλλαγών των σχέσεων ή με χειροκίνητο έξι σχέσεων.

Από τις τεχνολογίες αυτές ξεχωρίζουν το σύστημα Intelligent Speed Limiter που βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν πρόστιμα που σχετίζονται με την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας προσαρμόζοντας αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητα του οχήματος ώστε να παραμένει εντός νόμιμων ορίων, τα Pre-Collision Assist με Active Braking, Side Wind Stabilisation, καθώς και το Active Park Assist  – το τελευταίο υποστηρίζει τον οδηγό στους ελιγμούς στάθμευσης σε παράλληλους και κάθετους χώρους.