Νέα αεροπορική οδηγία (Notam) που ισχύει έως και τις 31 Ιουλίου 2020 τα μεσάνυχτα και αφορά την παράταση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens), εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Μετά την απόφαση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποσύρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τον κατάλογο των ασφαλών από Covid-19 χωρών,  οι 12 χώρες που παραμένουν στην ευρωπαϊκή λίστα και εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις είναι οι: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από και προς τη Σουηδία και την Τουρκία, παρατείνεται η αεροπορική οδηγία (notam) και η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας έως την Κυριακή 19 Ιουλίου και ώρα 23:59 και για την Τουρκία έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Επίσης, λόγω έξαρσης κρουσμάτων Covid-19 στην Αλβανία και τη Β. Μακεδονία τέθηκε σε ισχύ αεροπορική οδηγία (notam) έως τις 31/7/2020 και ώρα 23:59, η οποία προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και των δύο γειτονικών χωρών θα διεξάγονται μόνο μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ακόμα, έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα, μπορεί να γίνεται και την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξη.