Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης βρέθηκε η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σχετικά με την προστασία από την εξάπλωση του κοροναϊού μετά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων.

Τι αποφασίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

«Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε ανοίγοντας τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Επισήμανε, δε, δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

ΣΥΡΙΖΑ : Ασυναρτησίες

Πριν μία εβδομάδα η κυβέρνηση, παρά την αντίθετη γνώμη των ειδικών, κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μάζεψε όλο το υπουργικό συμβούλιο για να καταλήξει να πει πόσο σημαντικό είναι να τηρείται η χρήση μάσκας. Αντί να λένε ασυναρτησίες και να αυτοαναιρούνται, ας ακούσουν τους ειδικούς και ας καταλήξουν κάπου. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

ΝΔ: Βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση

«Στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σε πλήρη σύγχυση. Σήμερα εξέδωσαν ανακοίνωση για μέτρα που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. ‘Η δεν διαβάζουν ή δεν καταλαβαίνουν. Μάλλον συμβαίνουν και τα δύο» σχολίασε η ΝΔ απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Επικοινωνιακά σόου

«Μετά τα επικοινωνιακά σόου των τελευταίων εβδομάδων, η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα που η ίδια εξήγγειλε με καθυστέρηση. Βέβαια, πρώτη από όλους καλείται να τα εφαρμόσει η ίδια και τα στελέχη της» δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, για τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Όσο ο κίνδυνος του κορονοϊού είναι παρών, η υγεία των πολιτών είναι πάνω από όλα» δήλωσε ο κ. Χρηστίδης.