Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ξέσπασε σήμερα στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός για την πρόσληψη 28 μετακλητών υπαλλήλων στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Πρόληψης Κρίσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπερασπίστηκε την τροπολογία τονίζοντας ότι μέχρι τη στελέχωση του Μηχανισμού με μόνιμο προσωπικό απαιτείται η πρόσληψη επιστημόνων.

Αυτό έφερε έντονη αντίδραση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος αντέδρασε έντονα χαρακτηρίζοντας απολύτως σκανδαλώδη την τροπολογία και λέγοντας ότι απαγορεύεται να προσληφθούν υπάλληλοι ως μετακλητοί και να τοποθετηθούν σε διευθύνσεις.

Εκεί ήρθε η οργισμένη αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος επέστρεψε τις κατηγορίες, ενώ αποκάλυψε ότι η κατάσταση που παρελήφθη ειδικά στην Πυροσβεστική είναι χαοτική.

Ο διάλογος Τζανακόπουλου – Χαρδαλιά

Τζανακόπουλος: Απολύτως σκανδαλώδης η τροπολογία

Χαρδαλιάς: Αδικείτε όλους αυτούς που παλεύουν μήνες τώρα νυχθημερόν. Προσπαθούμε να κάνουμε το ποιοτικό βήμα στην πολιτική προστασία. Δεν επιδιώκουμε να φτιάξουμε στρατούς.

Τζανακόπουλος: Που είναι το ΑΣΕΠ;

Χαρδαλιάς: Προφανώς και η στελέχωση του προσωπικού θα γίνει με μόνιμο προσωπικό. Μπορούμε να περιμένουμε 1,5 και δύο χρόνια που κρατούν αυτές οι διαδικασίες και να αφήσουμε τη χώρα γυμνή; Εδώ έχουμε να κάνουμε με αξίες υπερκείμενες του Συντάγματος: την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και την προστασία του περιβάλλοντος

Τζανακόπουλος: Διοικείτε Υπουργείο. Όχι την εταιρεία σας

Χαρδαλιάς: Λαϊκίζετε

Τζανακόπουλος: Παίρνετε μετακλητούς χωρίς ΑΣΕΠ και τους εντάσσετε στη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία. Το καταλαβαίνετε;

Χαρδαλιάς: Μη μου λέτε εμένα για μετακλητούς. Δικαιούμαι οκτώ ως Υπουργός και έχω έναν.

Τζανακόπουλος: Είναι ντροπιαστικό το ότι επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε την αξία της ανθρώπινης ζωής για να δικαιολογήσετε τα ρουσφέτια σας. Να ανακαλέσετε.

Χαρδαλιάς: Τα περί ντροπής σας τα επιστρέφω. Επί έναν χρόνο παλεύουμε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ένα χρόνο τώρα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε παρόντες και ότι φέρνουμε αποτέλεσμα.