Η Θεσσαλονίκη της… ανήκει. Μετά την Τούμπα την Τετάρτη, ήρθε το Κλεάνθης Βικελίδης με την ΑΕΚ να κάνει υγιεινό περίπατο απέναντι στον Άρη, να επιβάλλεται με 4-1 και να κρατά σφιχτά πλέον (+2 από τον ΠΑΟΚ) τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο γκολ ο Ολιβέιρα, ένα ο Σιμόες και ένα ο Σιμάνσκι. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπρούνο Γκάμα.

Η ΑΕΚ δείχνει αποφασισμένη να «τελειώσει» την υπόθεση δεύτερη θέση και να αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν πάρει για τα καλά τα πάνω τους μετά τη νίκη στην Τούμπα και πέρασαν… αέρας και από την έδρα του Άρη, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 1-4 του Άρη! Οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο και με ηγέτη τον Νέλσον Ολιβέιρα, έφυγαν από το Βικελίδης με το «τρίποντο» και πλέον είναι το απόλυτο αφεντικό για να τερματίσει στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό.

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν άλλαξε πολλά στην ενδεκάδα του σε σχέση με το ματς της Τούμπας. Η μοναδική αλλαγή ήταν ο Βέρντε αντί του Αλμπάνη, στο δεξί άκρο της επίθεσης. Από την άλλη ο Άρης είχε μια ενδεκάδα ανάγκης, μιας και οι απουσίες για τους γηπεδούχους ήταν πάρα πολλές.

Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα από νωρίς. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν την μπάλα και πλησίαζαν την περιοχή του Άρη είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια. Οι δύο πρώτες καλές στιγμές για την ΑΕΚ θα έρθουν πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα. Αμφότερες με τον Βέρντε, χωρίς όμως να έχουν ευτυχή κατάληξη.

Στο 25’ όμως θα έρθει και το γκολ. Ο Ολιβέιρα θα υποδεχθεί την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, θα κάνει μια ταχύτατη περιστροφή και θα «εκτελέσει» με το αριστερό για το 0-1 της ΑΕΚ! Ωστόσο ο Άρης θα απαντήσει και μάλιστα άμεσα! Στο 29’ ο Γκάμα θα δοκιμάσει ένα σουτ από μακριά, η μπάλα θα κοντράρει στον Τσιγκρίνσκι και θα καταλήξει στη γωνία του Μπάρκα, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν!

Αυτό το γκολ άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Άρης πήρε πάνω του ψυχολογία και ανέβηκε στο γήπεδο, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ κατέβασε στροφές και έγινε πιο προσεκτική. Οι φιλοξενούμενοι θα πιέσουν για ένα δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και θα χάσουν 4 σπουδαίες ευκαιρίες, σε ένα λεπτό!

Στο 43’ ο Μάνταλος θα πιάσει μια κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Άρη, με τον Κουέστα να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ! Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Σβάρνας θα νικήσει τους πάντες στον αέρα, όχι όμως και τον τερματοφύλακα του Άρη. Στο 44’ ο Κρστίτσιτς θα νικηθεί σε τετ-α-τετ από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κουέστα θα πει ξανά «όχι» σε κεφαλιά του Μάνταλου!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ίδια εικόνα. Η ΑΕΚ πίεζε ασφυκτικά τον Άρη και απείλησε μόλις στο 48’ με ένα δυνατό σουτ του Ολιβέιρα μέσα από την περιοχή, που απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Ωστόσο στο 52’ η Ένωση θα πάρει αυτό που δικαιούνταν. Ο Μάνταλος θα «κουβαλήσει» ωραία την μπάλα στον άξονα, θα τροφοδοτήσει την κατάλληλη στιγμή τον Ολιβέιρα και ο Πορτογάλος φορ δεν θα λαθέψει, κάνοντας με πλασέ το 1-2!

Η ΑΕΚ δεν γινόταν να χάσει αυτό το παιχνίδι μιας και κυριαρχούσε απόλυτα. Κάτι που έκανε σαφές λίγο μετά, με το 1-3. Ο Σιμόες έπιασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα δίχτυα, με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν «αέρα» δύο τερμάτων στο 63’!

Μετά από το 1-3 η ΑΕΚ κατέβασε στροφές. Η ομάδα του Καρέρα έκανε διαχείριση του αγώνα, με τον Ιταλό να αλλάζει και αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα του προκειμένου να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες. Με το ματς να μπαίνει στα τελευταία του λεπτά η ΑΕΚ κατάφερε να βρει ένα ακόμα τέρμα και να δώσει άλλη διάσταση στη νίκη της.

Μετά από σέντρα-σουτ του Παουλίνιο ο Σιμάνσκι θα βρεθεί ανενόχλητος μπροστά από την εστία του Άρη και θα πλασάρει, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4. Με την ΑΕΚ να «σφραγίζει» έτσι μια τεράστιας σημασίας νίκη, με επιβλητικό τρόπο.