Το πρωτάθλημα της Formula1 ξεκινάει. Με γκάζια. Και χωρίς θεατές. Το πρώτο γκραν πρι, μετά την καραντίνα, είναι γεγονός. Οι ομάδες είναι έτοιμες, σε λίγη ώρα να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Δέκα ομάδες, είκοσι πιλότοι θα τρέξουν, σήμερα, το μεσημέρι, στις 4 και 10, στην πίστα της Αυστρίας.

Εκεί, στην γραμμή της εκκίνησης τον πρώτο λόγο – στις δύο πρώτες θέσεις της εκκίνησης – έχει η ομάδα της Mercedes-Benz. O Bάλτερι Μπότας και ο Λιούις Χάμιλτον είναι έτοιμοι να δείξουν την ανωτερότητα τους στην ομάδα της Ferrari αλλά και την Red Bull.

Η πρεμιέρα γίνεται σήμερα, με το Γκραν Πρι της Αυστρίας ,  ενώ ο δεύτερος αγώνας θα γίνει μια βδομάδα αργότερα στην ίδια πίστα, με τον τίτλο Γκραν Πρι της Στυρίας (από το όνομα του ομόσπονδου κρατιδίου της Στυρίας στο οποίο βρίσκεται η πίστα του Red Bull Ring).

Οι κερκίδες θα είναι άδειες, κάθε ομάδα θα λειτουργεί με 80 μόλις άτομα (60 από τα οποία είναι οι μηχανικοί).

To Γκραν Πρι της Αυστρίας (ελεύθερες, κατατακτήριες δοκιμές και αγώνας) θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.α.). Η μετάδοση είναι στις 16:10.