Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έδινε την προεκλογική του ομιλία στον Όρος Ράσμορ, αγνοώντας τις συστάσεις και επικρίσεις των επιστημόνων για την επικινδυνότητα και αποφυγή συγκεντρώσεων, ένα ακόμη κρούσμα εντοπίστηκε στον Λευκό Οίκο.

Ο λόγος για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ, υψηλόβαθμο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας και σύντροφος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, του μεγαλύτερου γιου του αμερικανού προέδρου, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό στη Νότια Ντακότα πριν παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Αρνητικό ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν βρέθηκε πρόσφατα κοντά στον πρόεδρο, ενώ τα αποτελέσματα του τεστ του Ντόναλντ Τραμπ Τζ. ήταν αρνητικά.

Το ABC News ανέφερε ότι η Guilfoyle ήταν ασυμπτωματική.

Σημειώνεται πως πως ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει τη σοβαρότητα της κρίσης του κοροναϊού που πλήττει τις ΗΠΑ, με την «αόρατη» νόσο να έχει σκοτώσει περισσότερους από 120.000 Αμερικανούς.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη να κάνει χρήση προστατευτικών μασκών, προώθησε αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την προέλευση του ιού και τις πιθανές θεραπείες του και πίεσε για το γρήγορο άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας.