Την αποβίβαση σε πέντε Αμερικάνους, οι οποίοι πετούσαν με το ιδιωτικό τους τζετ προς τη Σαρδηνία, αρνήθηκε η Ιταλία, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχει θέσει η η Ευρώπη σε χώρες οι οποίοι έχουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Το αεροσκάφος, που απογειώθηκε από το Κολοράντο με έντεκα επίδοξους παραθεριστές, έφτασε στο αεροδρόμιο του Κάλιαρι το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε μια λίστα με χώρες από τις οποίες θα επιτρέπονται τα ταξίδια κατά την παρούσα φάση της πανδημίας κοροναϊού. Στον κατάλογο αυτών δεν περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θεωρούνται «ασφαλής χώρα».

Οι πέντε Αμερικανοί ταξίδευαν με φίλους τους από τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία. Στο αεροσκάφος υπήρχαν και τρία παιδιά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ιταλικές αρχές προσπάθησαν να «βρουν λύση» στο πρόβλημα των Αμερικανών ταξιδιωτών, αλλά δεν υπήρχε τρόπος καθώς το νέο διάταγμα έχει τεθεί σε ισχύ.

Μετά από περίπου 14 ώρες στο έδαφος, οι παραθεριστές αποφάσισαν να ταξιδέψουν με το τζετ τους προς το Μπέρμιγχαμ. Σύμφωνα με το CNN παραμένει ασαφές εάν οι ταξιδιώτες σχεδίαζαν να αποβιβαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί από τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.