temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Γράφει ιστορία ο Θρύλος της Ευρώπης
Ομάδα

Γράφει ιστορία ο Θρύλος της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 45ο πρωτάθλημά του και συνεχίζει να γράφει ιστορία, καθώς παραμένει σταθερά στην 4η θέση των ομάδων με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Βρίσκεται μόλις 9 τίτλους μακριά από την κορυφή και πλησιάζει

Μετά τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ (2-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός κατέκτησε και τυπικά το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, καθώς πλέον ό,τι και να γίνει στο CAS δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στην κορυφή.

Επόμενος στόχος φυσικά είναι η διατήρηση του αήττητου έως το φινάλε της Super League, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να έχει μπροστά της άλλους πέντε αγώνες για να το καταφέρει αυτό.

Με τον τελικό του Κυπέλλου και τη σπουδαία αναμέτρηση κόντρα στη Γουλβς να μπορούν να περιμένουν.

Το νούμερο «45», όσο να ‘ναι, προκαλεί δέος. «Ζαλίζει». Τους πάντες.

Σε 95 χρόνια ζωής ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει πρωταθλήματα σχεδόν τα μισά έτη της ύπαρξής του και βέβαια βρίσκεται… έτη φωτός μακριά από τους εν Ελλάδι αντιπάλους του.

Αυτό είναι το λιγότερο, ωστόσο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πολύ ψηλά και στην ευρωπαϊκή λίστα τίτλων.

Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει την 4η θέση στην Ευρώπη ανάμεσα στις ομάδες που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα εγχώρια πρωταθλήματα.

Με το φετινό τίτλο αύξησε τη διαφορά του στο +8 από την 5η Μπενφίκα, η οποία πολύ δύσκολα θα καταφέρει να κάνει κάτι φέτος στην Primeira Liga (στο -6 από την Πόρτο με 6 αγωνιστικές να απομένουν).

Επίσης, πλησιάζει και την πρώτη τριάδα, στην οποία βρίσκονται οι Ρέιντζερς (54), Λίνφιλντ (54) και Σέλτικ (51).

Η διαφορά του Ολυμπιακού από την πρωτοπόρο Ρέιντζερς μειώθηκε σε μονοψήφιο αριθμό και τα επόμενα χρόνια οι άνθρωποι της ομάδας ευελπιστούν να «ψαλιδίσουν» κι άλλο τη διαφορά και μια μέρα ο σύλλογος του Πειραιά να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 11η θέση του πλανήτη στη λίστα των συλλόγων με τους περισσότερους συνολικά τίτλους (76).

Η λίστα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη:

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων