Ο υπουργός υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε την Τρίτη ότι παρατηρούνται «ασυνήθιστα πολλά» κρούσματα κοροναϊού σε παιδιά στο Λάισεστερ, μια πόλη στην περιοχή των Ιστ Μίντλαντς της Αγγλίας. Η περιοχή είναι το πρώτο μέρος της χώρας όπου εφαρμόστηκε τοπικό lockdown.

Ο Χάνκοκ δήλωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά παρουσιάζουν απαραιτήτως συμπτώματα ή δεν αισθάνονται καλά.

«Στείλαμε πολλά επιπλέον τεστ στο Λάισεστερ κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου, και ένα από τα πράγματα που ανακαλύψαμε είναι ότι υπάρχουν άτομα κάτω των 18 που βγήκαν θετικά στον κοροναϊό. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά απίθανο να νοσήσουν από αυτή. Επομένως, πιστεύουμε ότι η ασφαλέστερη λύση είναι να κλείσουμε τα σχολεία», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC Radio 4.

Τοπικό lockdown

Η πόλη στην οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα σε παιδιά έχει τεθεί σε τοπικό lockdown, με όλα τα καταστήματα πέραν εκείνων που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης να παραμένουν κλειστά από την Τρίτη. Την Πέμπτη πρόκειται να κλείσουν και τα σχολεία. Οι μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ή είναι παιδιά αναγκαίων εργαζόμενων θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στις τάξεις.

Περίπου 3,216 κρούσματα κοροναϊού έχουν εντοπιστεί από την αρχή της πανδημίας στην πόλη του Λάισεστερ, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία. Από αυτά, τα 944 καταγράφηκαν τις δύο εβδομάδες πριν την 23η Ιουνίου, όπως αποκαλύπτει ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε lockdown ελήφθη για «την προστασία από τη μετάδοση εντός της κοινότητας του Λάισεστερ», όπου σύμφωνα με τον Χάνκοκ «ο αριθμός των κρουσμάτων κατά κεφαλήν είναι τριπλάσιος σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις».

Πηγή: www.cnn.com