Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα,κατέθεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής  η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο υπεύθυνος για θέματα δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φώτης Κουβέλης με βασικό θέμα την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνη με τον τέως υπουργό Νίκο Παππά.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον  εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση την ηχογραφημένη συνομιλία, κανόντας λόγο για παράνομο αποδεικτικό μέσο.

Όπως τονίζουν η -εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή- καταγραφή απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία. Επισημαίνουν εξάλλου, ότι  στην προκειμένη περίπτωση για μια σειρά νομικών λόγων  δεν μπορεί η επίμαχη  συνομιλία να υπαχθει στην εξαίρεση που ορίζει ο νόμος.

Σε δήλωσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ζήτησαν να κινηθεί  η δικαιοσύνη ώστε να μην γίνει η χώρα, μια χώρα κασέτας και μια χώρα παρακρατικών συμπεριφορών που θα θεωρούνται φυσιολογικές.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβιβασμού Novartis-ΗΠΑ ύψους 347 εκ δολαρίων τονίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αντίστοιχη αποζημίωση ενώ η κυρία Γεροβασίλη χαρακτήρισε κόλαφο την απόφαση συμβιβασμού.