Έναν… μικρό και αχρείαστο πανικό έχει προκαλέσει μια θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία διαβάζαμε… λάθος το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια, το οποίο προέβλεπε, όπως πιστεύαμε, ότι η συντέλεια θα ερχόταν στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το τέλος του κόσμου είναι προγραμματισμένο, τελικά, για αυτήν τη βδομάδα και συγκεκριμένα για την ερχόμενη Κυριακή, 21 Ιουνίου.

Στην εν λόγω ανάρτηση στο Twitter, ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί, έγραψε ότι «κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο, είμαστε, τεχνικά, στο 2012. Και ο λόγος είναι ότι ο αριθμός των ημερών που χάθηκαν σε έναν χρόνο λόγω της μετάβασης στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι 11. Χρησιμοποιώντας για 268 χρόνια το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, από το 1752 έως το 2020, αυτό σημαίνει 11 ημέρες=2.948 ημέρες. 2.948 ημέρες/365 ημέρες (ανά έτος)=8 χρόνια» έγραψε ο Paolo Tagaloguin.

Επισημαίνεται ότι ο καθηγητής δεν το έγραψε αυτό επειδή πιστεύει ότι πράγματι θα «τελειώσουμε» στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Το έγραψε από ιστορικό – επιστημονικό ενδιαφέρον.

Παρ’ όλα αυτά, έγινε χαμός με τα λεγόμενά του και έτσι τα tweets του έχουν πλέον εξαφανιστεί, μαζί με τον λογαριασμό του στο Twitter.