Με αποχώρηση από τις εργασίες της προανακριτικής  για την υπόθεση της Novartis απειλούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης διαφωνώντας με τη λίστα μαρτύρων, που ζήτησε να εξεταστούν  ο ελεγχόμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Την ίδια στιγμή η επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει από το Επιστημονικό Συμβούλιο του κοινοβουλίου γνωμοδότηση αναφορικά με την αρμοδιότητα της προανακριτικής να καλεί ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα.

Πιο αναλυτικά, ο διάλογος που σύμφωνα με πληροφορίες διημείφθη στη σημερινή συνεδρίαση έχει ως εξής:

– Θ. Πλεύρης: προτείνω να καλέσουμε από την λίστα που μας κατέθεσε ο κ. Δ. Παπαγγελόπουλος και τους κ.κ. Μωραϊτάκη και Γρίβα

– Σπ. Λάππας: αν δεν κληθούν οι Ζαγοραίος – Καλούδης θα αποχωρήσουμε

– Δ.Μπιάγκης: Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής δεν θέτουμε ζήτημα για τους μάρτυρες αλλά και η πρόταση της πλειοψηφίας από πρόσωπα που ο Δ.Παπαγγελόπουλος πρότεινε προήλθε. Γιατί υποβαθμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαδικασία με απειλές για αποχώρηση;

– Δ.Μαρκόπουλος: Γιατί απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρες που ο ίδιος ο Δ.Παπαγγελοπουλος πρότεινε; Κάπου πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το κατενάτσιο και η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Και τελικά σταματήστε να απειλείτε κάθε λίγο και λιγάκι με αποχώρηση».

Νωρίτερα τα μέλη της επιτροπής εξέτασαν τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι δεν έχει πληροφορίες για την εξεταζόμενη υπόθεση καθώς επίσης πως δεν έχει ακούσει το χαρακτηρισμό “Ρασπούτιν”.

Παράλληλα, ερωτηθείς αν έχει ακούσει κάτι μεμπτό για τους εισαγγελείς Ελ. Ράικου, Ι. Αγγελή και Ε. Κυβέλου απάντησε: “ Όχι ποτέ. Τους γνωρίζω και είναι εξαίρετοι συνάδελφοι”.