Σοκαριστικές εικόνες καταγράφηκαν στο λιμάνι της Αίγινας, με τους εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος να έχουν κάνει «ουρά» για να μπουν στο πλοίο της επιστροφής δίχως κανένα μέτρο αποστασιοποίησης.

Οι πολίτες είναι κυριολεκτικά στοιβαγμένοι ο ένας μετά τον άλλον, ενώ δεν διακρίνεται να φορά κάποιος μάσκα. Ερωτήματα δημιουργούνται και για το αν το πλοίο τηρούσε τους κανόνες μειωμένης πληρότητας, αφού ο αριθμός των επιβατών του θυμίζει… Δεκαπενταύγουστο.

Η Αίγινα γέμισε με κόσμο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ελάχιστα ήταν τα καταστήματα εστίασης που τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Οι εικόνες αυτές προκαλούν προβληματισμό για τη χαλάρωση των πολιτών τον τελευταίο καιρό, τη στιγμή που τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας παρουσίασαν ανησυχητική αύξηση.

Δείτε φωτογραφίες:

Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά

«Το ζήτημα λοιπόν είναι να παραμείνουμε σε επιφυλακή, να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το ζήτημα της εξέλιξης του ιού είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο σε σχέση με τον καθένα μας ξεχωριστά» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στα νέα κρούσματα.

«Είναι σε ύφεση ο ιός, αλλά δεν σημαίνει ότι ο ιός έχει φύγει» ξεκαθάρισε.

Μάλιστα ξεκαθάρισε και εκείνος με τη σειρά του πως η κυβέρνηση είναι έτοιμοι να προχωρήσει σε νέα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο.

«Εάν με ρωτάτε αν εξαφανιστούν τα κρούσματα, σας λέω, όχι δεν θα εξαφανιστούν τα κρούσματα. Απλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά να λειτουργήσουμε, να μπορέσουμε να φέρουμε λύσεις, να λειτουργήσουμε τα πρωτόκολλα και όλο αυτό να μην δημιουργήσει πρόβλημα στη γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε ως Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για τα κρούσματα από το εξωτερικό ο υφυπουργός απάντησε πως «παρακολουθούμε επιδημιολογικά όλες τις χώρες και αυτές που είναι στις 29 και αυτές που είναι υψηλού ρίσκου και αναλόγως λειτουργούμε».