Ξεκίνησε κανονικά το φετινό καλοκαίρι στη Μύκονο, ωστόσο αυτή τη φορά οι έλεγχοι ήταν αυστηρότεροι λόγω του κοροναϊού.

Ωστόσο, ανάμεσα στις πολλές επιχειρήσεις που ανέβασαν ρολά και τήρησαν κατά γράμμα τα μέτρα, δεν έλλειψαν και οι εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού, οι οποίες προκάλεσα την παρέμβαση των ανδρών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση καταστήματος στην παραλία Φτελιά στη Μύκονο, όπου εκατοντάδες εκδρομείς συνωστίστηκαν, αδιαφορώντας για τα μέτρα ασφαλείας έναντι του κοροναϊού.

Ίδια εικόνα και σε μπαρ στη Χώρα του κυκλαδίτικου νησιού.

Αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1», να επιβληθούν πρόστιμα, ύψους 20.000 ευρώ, καθώς και «λουκέτο» 60 ημερών -όπως ακριβώς ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Μάλιστα, οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τις εικόνες συγχρωτισμού σχολίασε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «επιβλήθηκε πρόστιμο σε beach bar και σφράγισμα του καταστήματος για μεγάλο διάστημα, αφού διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων, μια εκ των οποίων ήταν η μη τήρηση αποστάσεων, καθώς οι ελεγκτές είδαν ότι χόρευε ο ένας πελάτης επάνω στον άλλο».