Σε 12 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Πάντως, οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές, κάνοντας χρήση χημικών.

Σημειώνεται επίσης, ότι έχει αποκατασταθεί πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους της περιοχής, εκτός από ένα τμήμα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο είναι γεμάτο από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια:

Μαζική συμμετοχή στην πορεία

Τουλάχιστον 3.000 άτομα έδωσαν ραντεβού στο Σύνταγμα στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης προς συμπαράσταση στους εξεργερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ακολούθησε ειρηνική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Το κάλεσμα έγινε από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με σύνθημα «Κάτω ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια και την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή, τον πόλεμο», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει πρόσκληση στις διαδηλώσεις που διοργανώνει μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.