Η καλή φόρμα του Λούκας Βαϊσχάιντινγκερ συνεχίστηκε και στον αγώνα δισκοβολίας που έγινε στο Σβέτσατ Ρανάσντορφ της Αυστρίας, κοντά στη Βιέννη.

Ρίχνοντας βολές σε απροσδόκητο για την εποχή δροσερό (9 βαθμοί Κελσίου) καιρό, βροχερό αλλά και κάτω από απάνεμες συνθήκες, ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 είχε επίδοση στα 68,56 μέτρα, όχι μακριά από την καλύτερη βολή που έκανε μέσα στη σεζόν με 68,63μ πριν από έξι ημέρες στο ίδιο στάδιο. Παράλληλα ήταν η τρίτη καλύτερη βολή της καριέρας του.

«Ήταν πολύ δύσκολο να κάνω βολές σήμερα και δεν περίμενα να ρίξω πάνω από τα 68 μέτρα σήμερα» δήλωσε ο Βαϊσχάιντινγκερ, ο οποίος έκανε προθέρμανση για τον αγώνα μέσα στο αυτοκίνητό του.

«Είμαι πραγματικά σε καλή κατάσταση. Τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες θα προσπαθήσω ξανά να βελτιώσω το ρεκόρ μου» είπε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός αθλητής.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του, Γκρέγκορ Χόγκλερ, εντυπωσιάστηκε. «Ήταν η καλύτερη βολή από τον Λούκας που έκανε μέχρι τώρα» είπε. «Το 68.56μ χωρίς βοήθεια από τον άνεμο και με θερμοκρασία μόνο 9 βαθμούς Κελσίου είναι απίστευτα καλό. Δεν το περίμενα ποτέ. Ένα νέο ρεκόρ είναι απλώς θέμα χρόνου. Αυτό θα συμβεί σίγουρα φέτος!».

Σύμφωνα με τους περιορισμούς της Αυστρίας στις δημόσιες συγκεντρώσεις λόγω του κορονοϊού, μόνο 10 άτομα συμμετείχαν στον αγώνα, εκ των οποίων τρεις αθλητές, δύο προπονητές, τρεις κριτές και δύο μέλη από την ομάδα υποστήριξης του Βαϊσχάιντινγκερ.