Στο περιθώριο των εξελίξεων στη σχέση του Γιώργου Δώνη με τον Γιάννη Αλαφούζο, το «ψαλίδι» που παρουσίασε ο Τσάβι Ρόκα πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Οι παίκτες συσκέφθηκαν χθες στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για τις περικοπές που προτείνει η διοίκηση και οι οποίες αφορούν την τελευταία δόση συμβολαίου που θα καταβάλει η ΠΑΕ.

Οι αρχηγοί συγκέντρωσαν όσους έχουν αποδοχές άνω των 60.000 ευρώ και τους ενημέρωσαν για την πρόταση της διοίκησης.

Αυτή προβλέπει μείωση 40% στην πληρωμή του Μαΐου-Ιουνίου (το ποσοστό ελαττώνεται για τα πιο μικρά ποσά) και αντιστοιχεί περίπου στο 10% της συνολικής αμοιβής.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν να συναινέσουν στο «ψαλίδι», με το επιχείρημα ότι θα παίξουν κανονικά τα πλέι-οφ και τα συμβόλαιά τους θα παραταθούν περίπου ένα μήνα.

Επιπλέον, όσοι δεν έχουν μακροχρόνια δέσμευση με τον Παναθηναϊκό, θα ρισκάρουν και έναν τραυματισμό που ίσως τους στοιχίσει.

Τη Δευτέρα οι αρχηγοί θα μιλήσουν με τον Ρόκα και θα δώσουν την απάντησή τους, αν και ο τεχνικός διευθυντής έχει πληροφορηθεί το «όχι».

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στους επόμενους χειρισμούς του Ρόκα, αφού η εντολή του Γιάννη Αλαφούζου είναι να μειωθεί ένα μέρος του ποσού.

Η FIFA έχει εκδώσει έναν άτυπο οδηγό για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και ενθαρρύνει τις διοικήσεις να συμφωνήσουν με τους παίκτες σε μειώσεις.

Ωστόσο, ανεπίσημα, αναγνωρίζει στις ομάδες το δικαίωμα να προχωρήσουν σε μικρές μονομερείς περικοπές, εάν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός.

Μένει να φανεί εάν η ΠΑΕ θα καταφύγει σε αυτήν την ενέργεια, εάν οι ποδοσφαιριστές εμμείνουν στην κάθετη άρνησή τους.