Εδώ και μία εικοσαετία ο Ρόμπερτ Μακφάρλαν εξερευνά το φυσικό περιβάλλον. Τα ταξίδια του ανά τον κόσμο, στα όρη και τους ωκεανούς του πλανήτη, έχουν αποτυπωθεί σε πολλά μπεστ σέλερ αναγνωρισμένα από κριτικούς και κοινό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με το πιο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Υπογαία. Ενα ταξίδι στα βάθη της Γης και του χρόνου», ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στο υπέδαφος της Γης, από το ορυχείο του Μπόλμπι στη Βρετανία, όπου φυσικοί αναζητούν τον απόηχο της σκοτεινής ύλης, ως τους τηκόμενους από την κλιματική αλλαγή παγετώνες της Γροιλανδίας, ο Μακφάρλαν, απόφοιτος του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης, μας εξοικειώνει με έναν πρακτικά άγνωστο κόσμο αναστοχαζόμενος παράλληλα τη θέση του στην Ιστορία και τη λογοτεχνία.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο 44χρονος συγγραφέας μιλάει για τη γοητευτική και ταυτόχρονα απωθητική όψη του κόσμου κάτω από τη γη, για την αναμέτρηση του ανθρώπου με τη φύση, για το Ανθρωπόκαινο στάδιο και την οικολογική κρίση, καθώς και για τη νέα πραγματικότητα μετά τον κορωνοϊό.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»