Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη μαυροφορεμένη της άγριας επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, την ώρα που η Αστυνομία σαρώνει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες από την ημέρα της επίθεσης και συνεχίζει να αναλύει το βιντεοληπτικό υλικό που έχει ληφθεί από κάμερες ασφαλείας. Μάλιστα, εκτιμάται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Πλέον, οι αστυνομικές αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από το «σάρωμα» κινητών, ενώ ελέγχουν και τις συνομιλίες της 34χρονης στο διαδίκτυου.

Πάντως, στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχουν μπει συγκεκριμένα πρόσωπα από τον στενό κύκλο της άτυχης κοπέλας, ύστερα και από την κατάθεση που έδωσε πρώην σύντροφός της και προσέφερε νέα στοιχεία στην έρευνα.

Επίσης, σήμερα, οι αστυνομικοί αναμένεται να συναντήσουν για πέμπτη φορά την Ιωάννα αν φυσικά το επιτρέψουν οι γιατροί, προκειμένου να της κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις για να λύσουν απορίες που έχουν οι ίδιοι σχετικά με τον κύκλο των υπόπτων γυναικών.

Δικηγόρος 34χρονης: Έχει υποστεί σοκ, έχει κλειστεί στον εαυτό της

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, τονίζοντας ότι η άτυχη κοπέλα δεν έχει ακόμα εικόνα της κατάστασής της.

https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=38588767

Ο κ. Λύτρας σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έχει την εικόνα που παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης, ότι οι αστυνομικοί είναι κοντά στο πρόσωπο που έριξε το βιτριόλι στην άτυχη 34χρονη.

«Φαντάζομαι ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία από τις καταθέσεις και θα έχει ελέγξει όλα τα σενάρια» πρόσθεσε ο δικηγόρος της 34χρονης.

Η 34χρονη έχει εγκαύματα στο 93% του προσώπου της – «Πότε θα την πιάσουν;», ρωτάει

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Λύτρας, η αστυνομία δεν έχει ακόμα κάποιο στοιχείο ικανό για να οδηγηθεί σε σύλληψη. «Δεν έχω ενημέρωση εάν είναι κοντά ή όχι η αστυνομία στον εντοπισμό της δράστιδος» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι Αρχές, μπορεί να γίνει δουλειά.

Ο κ. Λύτρας μίλησε και για την κατάσταση της άτυχης Ιωάννας, λέγοντας ότι η η ψυχολογία της δεν είναι καλή, ενώ συνεχίζονται οι πόνοι, καθώς φέρει εγκαύματα στο 93% του προσώπου της! Υπενθυμίζεται ότι χθες η 34χρονη υποβλήθηκε σε δεύτερο τρίωρο χειρουργείο, με την εγχείρηση σύμφωνα με τους γιατρούς να πηγαίνει καλά. Η ίδια δεν έχει ζητήσει να δει το πρόσωπό της, ενώ τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλά.

Για τις συζητήσεις που έχει κάνει μαζί της, ο κ. Λύτρας είπε ότι ρωτά συνεχώς «πότε θα πιάσουν αυτή που μου επιτέθηκε». «Αυτό που έλεγε εξ αρχής, αυτό και λέει και τώρα: ότι δεν μπορεί να πάει το μυαλό της κάπου. Αυτή τη γυναίκα δεν την γνώριζε» τόνισε ο δικηγόρος. Ωστόσο, σημείωσε ότι σε τέτοια εγκλήματα η δράστις γνωρίζει το θύμα και επανέλαβε ότι τέτοιου είδους πράξη δεν δικαιολογείται από κανέναν και σε κανέναν.

Τέλος, σε ερώτηση για όσα γράφονται περί της κατάθεσης ενός ταξιτζή που βρέθηκε στο σημείο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει πληροφόρηση για τέτοιο πρόσωπο που να έχει δώσει σημαντικά στοιχεία.

Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο για τις έρευνες

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, το Σαββατοκύριακο θα είναι κρίσιμο καθώς αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση:

Αφενός γιατί οι αστυνομικοί περιμένουν από τα εγκληματολογικά να «καθαρίσουν» τα δύο βίντεο στα οποία εμφανίζεται η δράστιδα. Οι ειδικοί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ ενδέχεται μέχρι τότε να καταφέρουν να ξεθολώσουν το πρόσωπο της δράστιδος σε συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα της περιοχής και να «φωτίσουν» τα φωτογραφικά καρέ, ελπίζοντας να αποκαλυφθεί ποια από τις επτά γυναίκες είναι το πρόσωπο στη θολή φιγούρα.

Αφετέρου θα έχει αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών των υπόπτων, από το συγγενικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις του δικηγόρου της 34χρονης στο STAR, ο οποίος τόνισε πως «η Ιωάννα βοηθάει στο μέτρο του δυνατού και θα πρέπει ο οποιοσδήποτε να αντιληφθεί τι έχει περάσει. Προφανώς ότι της έρχεται στο μυαλό το εκμυστηρεύεται. Το ποιος, το γιατί, το γιατί καταστρέφεται ένας άνθρωπος».

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν και θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση του γρίφου, ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε: «Σίγουρα είμαστε σε έναν πολύ καλύτερο δρόμο απ΄ ότι στην αρχή. Σίγουρα δε ψάχνουν στο σκοτάδι, όπως ψάχναμε τις πρώτες ημέρες, οπότε νομίζω ότι από αυτή την άποψη και μόνο είμαστε σε πολύ καλύτερο δρόμο. Είμαι πιο αισιόδοξος».

Η κατάθεση πρώην συντρόφου της 34χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζοντας τις έρευνες για να λύσουν το μυστήριο πήραν κατάθεση από πρώην σύντροφο του θύματος. Μια κατάθεση που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα της υπόθεσης, καθώς, αποκάλυψε στους αστυνομικούς στοιχεία και λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή της 34χρονης με ιδιαίτερη σημασία για τις έρευνες.

Το προφίλ της δράστεως

Από τις περιγραφές της κοπέλας προς τους αστυνομικούς προκύπτει η περιγραφή της γυναίκας με το βιτριόλι, αποκαλύπτοντας το σκίτσο της δράστεως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star πρόκειται για μια γυναίκα μετρίου αναστήματος με ύψος κοντά στο 1.68. Το χρώμα των μαλλιών της ειναι μελί και το μήκος φθάνει μέχρι τον ώμο. Όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φορά ζακέτα μέχρι το γόνατο, αθλητικά παπούτσια, ενώ έχει και σακίδιο στην πλάτη. Φορά, όμως, και κασκέτο, ενώ χαρακτηρίζεται αθλητικός τύπος, αδύνατη και κινείται πολύ κοντά στον τόπο της επίθεσης και τη δεδομένη χρονική στιγμή που έγινε.