Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός δίνοντας τους συγχαρητήρια για το έργο του στην αντιμετώπιση και ανάσχεση της πανδημίας του κοροναϊού.

Κι ενώ ο καθηγητής δέχτηκε σκληρή κριτική και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο  ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε με άρθρο του στα Νέα να λάβει θέση και να ξεκαθαρίσει πως για τον ίδιο ο κύριος Τσίοδρας είναι πρότυπο αξιόπιστου και αξιοπρεπή επιστήμονα.

Αναλυτικά το άρθρο γνώμης του Ανδρέα Ξανθού στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ένας λοιμωξιολόγος υψηλού επιστημονικού κύρους, ανέλαβε αυτή την περίοδο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης να εκπροσωπήσει την πολιτεία και όχι την κυβέρνηση, στον άχαρο και επισφαλή ρόλο της καθημερινής και έγκυρης ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Και ανταποκρίθηκε απόλυτα σ’ αυτό το καθήκον, με σοβαρότητα, επάρκεια, κοινωνική ευαισθησία, ενσυναίσθηση για τις επιστημονικές αβεβαιότητες και τις αγωνίες των απλών ανθρώπων και, τελικά, με αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα από τη σκοπιά της Δημόσιας Υγείας.

Κάποιοι επέλεξαν, εκ του ασφαλούς θα έλεγα, δηλαδή αφού είχε κριθεί η μάχη και ήταν βέβαιο ότι αποφύγαμε την υγειονομική τραγωδία, να αμφισβητήσουν τον Σωτήρη Τσιόδρα. Να τον εγκαλέσουν για ασυνέπεια, αμφισημία, επιστημονική μονομέρεια, ακόμα και για ιδιοτέλεια. Τον δικαιώνει όχι μόνο η επιδημιολογική εικόνα και η πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το «αποτύπωμα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας που άφησε στη συλλογική μας συνείδηση.

Οσοι συνεργαστήκαμε μαζί του στο παρελθόν ξέραμε. Ελπίζω τώρα, έστω και καθυστερημένα, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι να κατάλαβαν…

Ο Ανδρέας Ξανθός είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Υγείας

Από την έντυπη έκδοση