Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε 19 ανθρώπους για παραβίαση των οδηγιών κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα, στο πρώτο Σαββατοκύριακο, αφότου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μικρή χαλάρωση της καραντίνας στη χώρα.

Η μητροπολιτική αστυνομία γνωστοποίησε ότι μια ομάδα στο Χάιντ Παρκ, στο κέντρο του Λονδίνου, διαδήλωνε για τους χειρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης στην πανδημία COVID-19 και δεν συμμορφώθηκε στο κάλεσμα των αρχών να διαλυθεί.

«Ήταν απογοητευτικό που μια σχετικά μικρή ομάδα στο Χάιντ Παρκ συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τους κανονισμούς, παραβιάζοντας ξεκάθαρα τις οδηγίες και θέτοντας στον κίνδυνο μόλυνσης τους ίδιους και άλλους» είπε ο Λόρενς Τέιλορ, αναπληρωτής υποδιοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Οι αστυνομικοί, για μία ακόμη φορά, τήρησαν μια μετρημένη στάση και επιχείρησαν να πείσουν το πλήθος να διαλυθεί. Εκείνοι δεν είχαν, ξεκάθαρα, καμία πρόθεση να συμμορφωθούν, με αποτέλεσμα 19 άνθρωποι να συλληφθούν…».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ