Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Μαλακάσα μετά το κρούσμα κοροναϊού που εντοπίστηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα, δε, με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ 15 αστυνομικοί τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ πραγματοποιήθηκε και απολύμανση στις υπηρεσίες που βρέθηκε ο Αφγανός που βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, την Κυριακή του Πάσχα, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επελήφθη σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου ανηλίκου, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα.

Για τη διενέργεια των απαραίτητων προανακριτικών ενεργειών οδηγήθηκαν από τοπική αστυνομική Υπηρεσία στην εξειδικευμένη για τις υποθέσεις αυτές Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο 10χρονος, οι γονείς του και ένας 27χρονος αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Το προανακριτικό έργο επιμελήθηκαν Αξιωματικοί, καθώς και παιδοψυχολόγος- Αξιωματικός της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Ο ταυτοποιηθείς αλλοδαπός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε πίσω στη δομή την Τετάρτη.

Η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ερευνητικής και προανακριτικής διαδικασίας, οι αστυνομικοί που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί και ο συλληφθείς, έφεραν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης (μάσκες-γάντια). Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στο κτίριο του Α.Μ.Α., ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία θερμομέτρησης με αρνητικό αποτέλεσμα.

Απολύμανση στους χώρους

Μάλιστα στους χώρους των Υπηρεσιών, όπου έλαβαν χώρα οι προανακριτικές ενέργειες, καθώς και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις, πραγματοποιήθηκε άμεσα απολύμανση.

Υπενθυμίζεται πως την σήμερα Πέμπτη σήμανε συναγερμός όταν ο πατέρας του ανήλικου θύματος διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό και έτσι οι 15 αστυνομικοί από τις Υπηρεσίες που διαχειρίστηκαν το περιστατικό υποβάλλονται σε εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας, ενώ απέχουν των καθηκόντων τους προληπτικά.