Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθύμισε για άλλη μία φορά στους πολίτες ότι απαγορεύονται οι επισκέψεις σε συγγενείς κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για τους ήδη γνωστούς λόγους, δηλαδή για την προμήθεια τροφίμων.

«Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε ημέρες, ισχύουν για το Πάσχα όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει, στο ακέραιο. Δεν προβλέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες του Πάσχα, δεν προβλέπεται τέτοιος λόγος μετακίνησης. Η αστυνομία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου κρίνει απαραίτητο. Είναι απαραίτητο να συνεχίσουν οι συμπολίτες μας να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Πολιτείας», είπε.

Σχολιάζοντας για το αν θα υπάρξουν πρόστιμα στους παραβάτες, ο υφυπουργός σχολίασε ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει εκεί που παραβιάζονται οι νόμοι και ότι ο κόσμος ξέρει πλέον πώς πρέπει να συμπεριφερθεί. Όμως, σε κάθε περίπτωση αν υπάρξουν παραβάσεις, θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες ποινές.

Έχουμε δρόμο για άρση των μέτρων

Συμπληρώνοντας αυτά που είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχουμε δρόμο ακόμα.

«Η όποια άρση θα ξεκινήσει σταδιακά, όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που οδήγησαν», ανέφερε.

«Τα μέτρα ισχύουν έως 27 Απριλίου, μόνο μέλημα είναι να τα τηρήσουμε ευλαβικά», είπε χαρακτηριστικά.

Αρνητικά όλα τα τεστ κοροναϊού των επιβατών χτεσινών πτήσεων

Αναφορικά με τις πτήσεις που έφτασαν την Μεγάλη  Τρίτη από Παρίσι, Λάρνακα και Ρώμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι και οι 215 επιβάτες υποβλήθηκαν σε τεστ για κοροναϊό και όλα βγήκαν αρνητικά.

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, έφτασαν τρεις πτήσεις από Κατάρ, Λάρνακα και Βρυξέλλες – όλοι οι επιβάτες τους ελέγχθησαν και αναμένονται τα αποτελέσματά τους.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έγινε απόπειρα από δύο αλλοδαπούς να σπάσουν την καραντίνα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ αλλά και να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε παραλίες Βόλου και Πάτρας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην παραλία του βόλου και στην παραλιακή ζώνη Πάτρας (νότιο πάρκο, πλαζ Αγυιάς) έως τις 27 Απριλίου.

Έπειτα από έκκληση του δημάρχου της Πάτρας, απαγορεύεται και η κυκλοφορία σε όλο τον παραλιακό πεζόδρομο της Πάτρας, καθώς και εντός των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 2:00 το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί της επόμενης ημέρας τις καθημερινές, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Κλείνει για 10 μέρες η λαϊκή στην Πτολεμαΐδα

Λόγω παραβίασης των κανόνων ασφαλείας, κλείνει για 10 μέρες η λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας, στον Δήμο Εορδαίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από