Όλοι γνωρίζουμε πλέον για τη μεγάλη σημασία που έχει η τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης στον αγώνα περιορισμού της φονικής πανδημίας του κοροναϊού.

Οι οδηγίες και οι συμβουλές των ειδικών είναι σαφείς, ωστόσο ένα αποκαλυπτικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καθιστά κατανοητό ακόμα και στον τελευταίο πολίτη τη ζωτικής σημασίας ανάγκη τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας.

Για να γίνει απολύτως κατανοητή η σημασία της τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας, το υπουργείο Υγείας της πολιτείας του Οχάιο στις ΗΠΑ δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει με έναν απίστευτα παραστατικό τρόπο, πόσο εύκολο μπορεί να μεταδοθεί ο κοροναϊός.

Ως μέσο στο βίντεο χρησιμοποιήθηκαν ποντικοπαγίδες και μπαλάκια του πινγκ πονγκ.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, είναι πραγματικά τεράστιας σημασίας να τηρούνται πιστά οι αποστάσεις ασφαλείας των 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων, ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού, όπως για παράδειγμα με την εκτόξευση σταγονιδίων βήχα από έναν άρρωστο σε έναν υγιή.

Το συγκεκριμένο βίντεο αναδημοσίευσε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό στους διεθνείς οργανισμούς, κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Η σημασία της φυσικής απόστασης στην αντιμετώπιση του κορωνοιού (πηγή: υπουργείο υγείας του Οχάιο/ΗΠΑ)

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020