Ακόμη 76 θάνατοι, οι οποίοι αποδίδονται σε επιπλοκές που συνδέονται με τον κοροναϊό, καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Τουρκία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 725.

Την ίδια στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα ανήλθαν την Τρίτη σε 34.109, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, καθώς σε μία ημέρα καταγράφηκαν 3.892 νέα κρούσματα.

«Ο αριθμός των ασθενών μας που παρουσιάζουν βελτίωση αυξάνεται. Ο ιός αντλεί την ισχύ του από την επαφή. Ας μη δίνουμε αυτή την ευκαιρία στον ιό. Ας μένουμε στο σπίτι» ήταν το μήνυμα του Φαχρετίν Κοτζά μέσω twitter.

Εφιαλτικά στοιχεία

Σύμφωνα με στοιχεία, η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή το ταχύτερα αυξανόμενο ποσοστό μόλυνσης από κοροναϊό παγκοσμίως. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται κατά περίπου 3.000 την ημέρα (την Τρίτη άγγιξαν τις 4.000), αναφέρει η Bethan McKernan από την Κωνσταντινούπολη.

Οι θάνατοι παραμένουν πολύ χαμηλότεροι από άλλες χώρες που πλήττονται, ωστόσο τα στοιχεία με την εξέλιξη της πανδημίας δημιουργούν έντονη ανησυχία.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τάχθηκε απέναντι στις εκκκλήσεις ιατρών και πολιτικών της αντιπολίτευσης να επιβάλλει στους ανθρώπους να σταματήσουν να εργάζονται και να παραμείνουν στο σπίτι, επιμένοντας ότι «οι τροχοί της οικονομίας πρέπει να συνεχίσουν να γυρνάνε», ωστόσο οικονομολόγοι εκφράζουν φόβους ότι η ύφεση που προκαλείται από κοροναϊό είναι αναπόφευκτη.