Τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση στέλνουν πολιτικοί στον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα το βράδυ της Δευτέρας στην εντατική, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του. Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κοροναϊό, εισήχθη στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής.

Ο καγκελάριος Rishi Sunak με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει πως «οι σκέψεις μου απόψε είναι με τον Μπόρις Τζόνσον. Ξέρω ότι θα πάρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και θα βγει από αυτό ακόμα ισχυρότερος».

Την ίδια ώρα, ο πρώτος υπουργός και ηγέτης της Σκωτίας, Νικολά Στουρζένο, δήλωσε -με ανάρτησή του επίσης στο Twitter- πως «οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, ο οποίος ανέφερε πως ότι «προσεύχεται για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού». Πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο του St Thomas διαθέτει «ένα από τα καλύτερα ιατρικά στελέχη στον κόσμο», σημειώνοντας ότι «δεν θα μπορούσε να είναι σε ασφαλέστερα χέρια».

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και ο επικεφαλής του κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ. «Ελπίζω και προσεύχομαι για τον Μπόρις Τζόνσον να επιστρέψει γρήγορα μέσα από αυτή τη δοκιμασία».