Η Ισπανία είδε για τρίτη συνεχή ημέρα μείωση του αριθμού νέων θανάτων, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η χειρότερη έξαρση της χώρας έχει τελειώσει.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε 674 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, φέρνοντας το σύνολο σε 12.418. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων αυξήθηκε σε 130.759, από 124.736 την προηγούμενη ημέρα.

Ο τελευταίος ημερήσιος αριθμός θανάτων είναι τώρα χαμηλότερος από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ανέφερε 708 θανάτους το Σάββατο.

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Ο Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο σχέδια για επέκταση της καραντίνας σε εθνικό επίπεδο για δύο ακόμη εβδομάδες μέχρι τις 25 Απριλίου.

Είχε ξεκινήσει τους περιορισμούς στις 14 Μαρτίου για μια αρχική περίοδο δύο εβδομάδων και στη συνέχεια τους παρέτεινε μέχρι τις 11 Απριλίου καθώς επιταχύνθηκε η επιδημία του ιού. Η οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας έχει καταστραφεί από τις συνέπειες του ιού.

«Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει μια οικονομία πολέμου για να ενισχύσει την αντίσταση και να προωθήσει την ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη της Ευρώπης», ανέφερε ο Σάντσεθ, σε άρθρο που δημοσίευσε το  El Pais. «Πρέπει να το κάνει όσο το δυνατόν συντομότερα με μέτρα που στηρίζουν το δημόσιο χρέος που αντιμετωπίζουν τώρα πολλές χώρες».

Πηγή: bloomberg.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από