Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο πατέρας και ο προπονητής του.

Αυτός που στέκεται πάντα δίπλα του και τον έχει βοηθήσει να φτάσει στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο λόγος για τον Απόστολο Τσιτσιπά, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ATPtour.com για τον 21χρονο τενίστα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλα αυτά τα χρόνια. Οπως ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, ο Στέφανος ήταν το καλύτερο πανεπιστήμιο για τον ίδιο.

«Με τον Στέφανο, ακόμα και αν έχω διαβάσει πάρα πολύ, αισθάνομαι πως ξέρω πολύ λίγα. Πρέπει πάντα να είσαι ανοιχτόμυαλος και έτοιμος να μάθεις νέα πράγματα. Ο Στέφανος μου έδωσε την ευκαιρία αυτή, να μάθω καινούργια πράγματα. Πιστεύω πως ήταν το καλύτερο πανεπιστήμιο για μένα», ανέφερε.

Γιατί επέλεξε το τένις: «Ήταν περίεργο επειδή κανείς στην οικογένειά μου δε σχετιζόταν με το τένις. Αλλά επέλεξα το τένις, δεν ξέρω γιατί», είπε αρχικά, ενώ επισήμανε ότι από μικρή ηλικία επικεντρώθηκαν με τον Στέφανο στο κομμάτι της τακτικής.

«Εξηγούσα πως ήμασταν ικανοί για πολλά πράγματα, αλλά έπρεπε να το πάρουμε στα σοβαρά και να περιμένουμε 5-6 χρόνια για να αναπτύξουμε σωστά έναν νέο παίκτη. Οι άνθρωποι όμως συνήθως είναι ανυπόμονοι, δεν θέλουν να περιμένουν, για να επενδύσεις χρήματα, πρέπει να επενδύσεις και χρόνο. Πρέπει να αναπτυχθείς ως αθλητής, να αναπτυχθεί το σώμα σου, το μυαλό σου, η τεχνική σου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από