Δυστυχώς εκτός από τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού η κοινωνία μας έχει να αντιμετωπίσει και την εξίσου ραγδαία εξάπλωση των θεωριών συνωμοσίας, η οποία όμως -σε αντίθεση με τον κανονικό ιό- δεν μπορούν να περιοριστούν όταν μένουμε μέσα. Αντιθέτως, τότε ανθίζουν…

Έχουμε δει πάρα πολλές θεωρίες συνωμοσίας τις τελευταίες ημέρες, όσες επελαύνει ο φονικός ιός, περί ψεκασμών, ιού που δημιουργήθηκε για να μειώσει τον πληθυσμό του πλανήτη, αλλά και για εμβόλιο που υπάρχει και το κρύβουν.

Ωστόσο, αυτό ίσως ξεπερνάει κάθε όριο!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επαναφέρουν τις τελευταίες ώρες τα βρετανικά ΜΜΕ, η ακτινοβολία του δικτύου 5G ευθύνεται για την εμφάνιση και εξάπλωση του κοροναϊού.

Όλα ξεκίνησαν -που αλλού;- μέσω των social media. Διάφορες αναρτήσεις στο Facebook συνέδεαν με κάποιον τρόπο τη γέννηση του κοροναϊού με τις κεραίες των 5G δικτύων.

Ευτυχώς, οι περισσότερες εξ αυτών των αναρτήσεων έχουν κατέβει, ωστόσο δεν παύουν να υπάρχουν ακόμα κάποιες λίγες. Δείτε παραδείγματα.

Μάλιστα, πολλοί δεν έμειναν εκεί, αφού κυκλοφόρησαν και βίντεο που έδειχναν κεραίες τηλεπικοινωνιών να τυλίγονται στις φλόγες, σε Μπέρμινχαμ και Κόβεντρι.

Σοκαριστικά πλάνα αναρτήθηκαν στο Facebook από τη στιγμή που φωτιά έκαιγε 21 μέτρου κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Το θέμα έλαβε τέτοιες διαστάσεις που δημιουργήθηκε γκρουπ στο Facebook, το οποίο επίσης έχει διαγραφεί, και με το οποίο επιχειρήθηκε η διασπορά της εξωφρενικής συνωμοσιολογίας.

Στη συγκεκριμενη, δε, σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο, κυκλοφορούσαν βίντεο τα οποία υποστήριζαν πως για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού έπρεπε να καούν κεραίες 5G, ενώ οι χρήστες που τα αναρτούσαν ενθάρρυναν τον κόσμο να κάνει το ίδιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από