«Υπολογίζουμε τώρα ότι θα φτάσουμε στην κορύφωση των κρουσμάτων μέσα στο Σαββατοκύριακο, ή το πολύ τη Δευτέρα – Τρίτη, θα είναι η κορυφή»,  είπε ο Γιώργος Ατσαλάκης, επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης στο Εργαστήριο Ανάλυση Δεδομένων και πρόβλεψης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Συνήθως κάθε βράδυ που τρέχουμε τον αλγόριθμό μας αναρτούμε ένα διάγραμμα. Τώρα ξεχωρίσαμε τα διαγράμματα επειδή ξεχωρίζονται και τα περιστατικά εκτός πλοίου και εντός. Με την πρόσθεση των περιστατικών του πλοίου, η καμπύλη άλλαξε αρκετά, και μετατοπίστηκε και ο τελικός χρόνος. Επειδή, όμως, το περιστατικό αυτό είναι μεμονωμένο στο καράβι και δεν θα δημιουργήσει εξάπλωση, θα προσαρμόσουμε από αύριο τον αλγόριθμο, λαμβάνοντας αυτό υπόψιν», σημείωσε ο κ. Ατσαλάκης.

«Μετά έχουμε περίπου άλλο τόσο χρόνο. Κατά τις 20 Μαΐου υπολογίζουμε ότι θα έχουμε πολύ ελάχιστα κρούσματα. Ο λόγος που έχουμε βγάλει αυτή την πρόβλεψη είναι όχι τόσο για να βρούμε τα ημερήσια κρούσματα, αλλά για να βρούμε το σημείο του τέλους της εξάπλωσης της επιδημίας», τόνισε ο κ. Ατσαλάκης.

«Τότε, οι επιδημιολόγοι θα μας πουν τι ακριβώς θα συμβεί. Το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχίσουμε να κρατάμε αποστάσεις, και πολλά από τα άλλα μέτρα θα αρθούν μέχρι τότε», κατέληξε ο κ. Ατσαλάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από