Μια από τις πιο τραγικές διαστάσεις της πανδημίας είναι ότι πολλοί άνθρωποι νικημένοι από τον κοροναϊό, φεύγουν από τη ζωή χωρίς οι δικοί τους να μπορούν να τους συντροφεύσουν.

Μια Αμερικανίδα, ωστόσο, με την βοήθεια της νοσοκόμας που βρισκόταν δίπλα στη μητέρα της, κατάφερε να αποχαιρετίσει τη μητέρα της μέσα από το κινητό της.

«Η νοσοκόμα με κάλεσε γύρω στις δέκα το βράδυ και μου είπε ότι η αναπνοή της μητέρας μου έχει αλλάξει. Θα χρησιμοποιήσω το κινητό μου, είπε, θα βάλω τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα βάλω το κινητό στο πρόσωπό της έτσι ώστε να της πείτε ότι την αγαπάτε και να την αποχαιρετήσετε. Ήταν τόσο δύσκολο να ξέρω ότι δεν μπορούσα να είμαι εκεί και της είπα: “Μπορείς να της κρατάς το χέρι, μπορείς να της χαϊδέψεις το κεφάλι, σαν να είμαι εγώ εκεί” και μου απάντησε ότι δεν θα την άφηναν θα έμεναν μαζί της μέχρι το τέλος» λέει και προσθέτει με τρεμάμενη φωνή:

«Δέκα λεπτά αργότερα δεχθήκαμε την κλήση με το facetime και μπόρεσα να πω στην μητέρα μου ότι την αγαπώ και ότι θα μου λείψει πολύ και καθώς πήρε το κινητό μπορούσα να δω τα δάκρυα της νοσοκόμας μέσα από την μάσκα» περιγράφει η ίδια.