Ηταν δεδομένο, μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού, ωστόσο, πλέον είναι και επίσημο.

Την Τετάρτη το συμβούλιο του All England Club ανακοίνωσε την αναβολή του φετινού Γουίμπλεντον, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου. Παράλληλα, οι ATP και WTA ανακοίνωσαν ότι το «λουκέτο» στο παγκόσμιο τένις παρατείνεται μέχρι 13 Ιουλίου και… βλέπουμε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μαζί με το Γουίμπλεντον θα ακυρωθούν επίσης τα τουρνουα: Mercedes Cup, Libema Open, Fever-Tree Championships, Novanti Open, Mallorca Open, Nature Valley, Bett1open, Nature Valley Classic, Nature Valley Intenational και Bad Homburg Open.

O πρόεδρος του All England Club, Ιαν Χιούιτ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, το κάναμε για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία όσων έρχονται στην διοργάνωση. Είναι η 1η φορά που ακυρώνονται τα τουρνουά προετοιμασίας καθώς και το Wimbledon από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ανυπομονούμε για την προετοιμασία του Wimbledon το 2021».

Με την σειρά του και ο πρόεδρος της ATP Αντρέα Γκαουντενζί παραχώρησε δηλώσεις, αναφέροντας: «Δυστυχώς αυτή η συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία COVID-19 δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε το πρόγραμμα μας. Η απόφαση είναι κοινή και σε συνεργασία με τα μέλη και όργανα της διοίκησης του τένις. Η υγεία και η ασφάλεια παραμένουν οι βασικότερες προτεραιότητες καθώς προχωράμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναρχίσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα».