Ο αριθμός των ανθρώπων στην Τουρκία που πέθαναν έχοντας νοσήσει από τον νέο κοροναϊό αυξήθηκε μέσα σε μια μέρα κατά 46, φτάνοντας τους 214, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 2.704, αγγίζοντας τα 13.531, σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό του υπουργείου Υγείας.
Επιπρόσθετα, μέχρι στιγμής 243 ασθενείς έχουν θεραπευτεί από τον ιό.
Το υπουργείο τόνισε πως διεξήγαγε σήμερα 15.422 εξετάσεις – ο μεγαλύτερος αριθμός από την αρχή της επιδημίας. Συνολικά 92.403 άνθρωποι έχουν εξετασθεί στη χώρα.
Οι εκτιμήσεις
«Αν τα κρούσματα κοροναϊού στην Τουρκία διατηρήσουν την τρέχουσα πορεία τους, η χώρα μπορεί να δει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες τον αριθμό τους να φτάνει τις 300.000» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Μολυσματικών Ασθενειών Τουρκίας, Μεχμέτ Τζεϊλάν.
Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Χατζάτεπε της Άγκυρας ανέφερε ότι η ορμή του κοροναϊού στην Τουρκία είναι η ταχύτερη στον κόσμο με βάση τα επίσημα στοιχεία.
TEST sayımız düne oranla %25,2 arttı. TEST MERKEZİ sayımız 75’e ulaştı. Pozitif vakaların tespitinde daha hızlı ve avantajlıyız. Sosyal izolasyondan taviz vermeyelim. Temas=Risk. Lütfen unutmayalım.
? https://t.co/RVlhe7786O pic.twitter.com/QvrMR5FKsl
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) March 31, 2020
- Πειραιάς: «Πετάχτηκε ξαφνικά, δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης», λέει ο οδηγός του λεωφορείου – Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 17χρονος
- Τρόμος στις ΗΠΑ: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε πλήθος κόσμου σε φεστιβάλ στη Λουιζιάνα – Πάνω από 13 τραυματίες
- Ο Αρκάς ξανά χτυπά: Η «καλημέρα» που δεν είναι και τόσο αισιόδοξη






