Σε αναστολή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων τους, είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν όλες οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσίευσε πρόσφατα η Κυβέρνηση, προβλέπει ότι οι αθλητικές εταιρίες διακόπτουν τις δραστηριότητες τους μέχρι νεοτέρας.

Πρακτικά, οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ θέτουν σε μία… άτυπη διαθεσιμότητα το προσωπικό τους, όχι ως πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Συνεπώς, δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια της κάθε εταιρίας, αλλά υποχρεούνται εκ του νόμου.

Προφανώς, οι υπάλληλοι οι οποίοι τίθενται σε αργία θα εισπράξουν το επίδομα των 800 ευρώ και θα έχουν πρόσβαση στις υπόλοιπες ευεργετικές διατάξεις. Αντίστοιχα, οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ θα έχουν ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στην κάλυψη των υποχρεώσεων τους προς το κράτος.

Πάντως, οι ποδοσφαιριστές, οι μπασκετμπολίστες και οι προπονητές δεν εντάσσονται στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Δεν είναι καταγεγραμμένοι στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εμπορίου, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος.

Πάντως, πραγματοποιείται μία συζήτηση μεταξύ της Superleague και της Superleague 2 και του υπουργείου Οικονομικών, για να ενσωματωθούν στη διάταξη και οι χαμηλόμισθοι παίκτες. Διότι αυτοί αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα σε αντίθεση με τους πιο γνωστούς συναδέρφους τους.