Ο κυβερνητής της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο που μόλις πέρασε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση δίνει στη Νέα Υόρκη το 1,9% του προϋπολογισμού για να αξιοποιηθεί για τον κοροναϊό – το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δηλώσεις Κυβερνήτη Νέας Υόρκης

Ο Cuomo δήλωσε ότι άλλες πολιτείας είχαν έως 20% «που δεν έχουν καν περιπτώσεις κοροναϊού». «Έχουμε περισσότερες περιπτώσεις από οποιονδήποτε άλλο, έχουμε το χαμηλότερο επίπεδο αποζημίωσης στο νομοσχέδιο», δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου την Κυριακή.

Είπε ότι το ομοσπονδιακό νομοσχέδιο δεν είχε καμία χρηματοδότηση για να βοηθήσει με τα έσοδα της πολιτείας που χάθηκαν. Ο Cuomo είπε ότι το Κογκρέσο πρέπει να επιστρέψει στο Καπιτώλιο και να περάσει άλλο νομοσχέδιο. «Ήμασταν όλοι σε αναμονή για αυτό το τελευταίο ομοσπονδιακό νομοθέτημα επειδή όλοι πιστεύαμε ότι θα έχει χρήματα για να μας βοηθήσει με το έλλειμμα των εσόδων μας, και δεν το έκανε», είπε.

Είπε ότι η πολιτεία έχει $ 5 δισεκατομμύρια στο νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη και τα νοσοκομεία, προσθέτοντας ειρωνικά «το τελευταίο μας πρόβλημα είναι ο προϋπολογισμός της υγειονομικής περίθαλψης».

«Η βοήθεια που περιμέναμε από την Ουάσιγκτον δεν ήρθε ποτέ», είπε. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πώς να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία, και σε αυτό η πολιτεία έχει «μηδέν δολάρια», είπε.

Πηγή: edition.cnn.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από