Την έντονη αντίδραση κυβερνητικών πηγών προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει 11 εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού.

«Ενα από τα σημαντικότερα όπλα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού είναι η ενημέρωση των πολιτών. Ενημέρωση που πρέπει να γίνει με όλους τους τρόπους και με σποτ και μηνύματα που θα φθάσουν και θα αγγίξουν μικρούς και μεγάλους» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι «σε αυτή τη μάχη, ναι, θα διατεθούν πόροι. Για να προλάβουμε, πριν φθάσουμε να νοσηλεύουμε».

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «οι γνωστοί, που δεν χάνουν ευκαιρία να λαϊκίσουν, θεωρούν ότι βρήκαν νέο πεδίο. Ας κρατήσουν το δηλητήριό τους για αλλού. Το πεδίο της ενημέρωσης στη μάχη κατά του κοροναϊού δεν προσφέρεται».

ΣΥΡΙΖΑ: Σοκαριστική είδηση

Νωρίτερα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης χαρακτηρίζει «τη σημερινή είδηση αποκαλυπτική, προκλητική και σοκαριστική» και προσθέτει: «Αποκαλυπτική για την υποκρισία του πολυδιαφημισμένου «επιτελικού» κράτους της Νέας Δημοκρατίας που σκορπάει λεφτά των φορολογουμένων από το παράθυρο.

Προκλητική γιατί μια καμπάνια για ένα τόσο σημαντικό ζητήματα δημοσίου συμφέροντος δικαιούται -εκ του νόμου- δωρεάν προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σοκαριστική γιατί έρχεται τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, γιατρών και νοσηλευτών, που ζητούν από την κυβέρνηση το αυτονόητο: την αποφασιστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας».

Καταλήγοντας απευθύνεται προς την κυβέρνηση λέγοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει τις επιλογές της και να δώσει αναλυτικά τα επιμέρους στοιχεία της πολυέξοδης καμπάνιας. Και ας απαντήσει στο απλό ερώτημα: πόσες μάσκες αγοράζουμε με έντεκα εκατομμύρια ευρώ;».