Το RIVM (Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος) αναφέρει ότι, από την τελευταία ενημέρωση, άλλα 852 άτομα στην Ολλανδία βγήκαν θετικά στον COVID-19. Αυτό σημαίνει ότι το νέο σύνολο των μολυσμένων ατόμων είναι 6.412.

Κρούσματα και νεκροί

Από τα 6.412 άτομα που έχουν μολυνθεί, άλλα 80 άτομα έχασαν τη ζωή τους από χθες, 24 Μαρτίου, ενώ οι νεκροί συνολικά φθάνουν τους 356. Οι νεκροί ήταν μεταξύ 55 και 97 ετών. Συνολικά, 1.836 ασθενείς είναι ή έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα, ανακοινώθηκαν πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού πέραν εκείνων που ήδη υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος όλων των εγκαταστάσεων τροφίμων και ποτών, εξαιρουμένων των σούπερ μάρκετ, ενώ έκλεισαν τα σχολεία, όλα τα γυμναστήρια και οι σάουνες.

Επίσης, δεν είναι πλέον δυνατή η επίσκεψη σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν την απαγόρευση όλων των κοινωνικών συναντήσεων μέχρι την 1η Ιουνίου, με το όριο των 100 ατόμων να μην ισχύει πλέον.

Επιπλέον εξακολουθεί να ισχύει 1,5 μέτρο απόσταση που πρέπει να τηρηθεί, η μη τήρηση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο και κατ ‘ανώτατο όριο τριών επισκεπτών σε ένα σπίτι εάν μπορεί να διατηρηθεί ο κανόνας απόστασης του ενάμιση μέτρου, μεταξύ άλλων.

Πηγή: iamexpat.nl