Η καραντίνα στη Γαλλία θα πρέπει να κρατήσει για τουλάχιστον 6 εβδομάδες, λέει το επιστημονικοό συμβούλιο της χώρας.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 240 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες. Η ανάλυση της επιτροπής, recherche et expertise (CARE) που δημιουργήθηκε για να συμβουλεύσει τη γαλλική κυβέρνηση, συνέστησε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καραντίνας και αυστηρότερο περιορισμό καθώς ο αριθμός των νεκρών στη χώρα συνεχίζει να αυξάνεται φθάνοντας στο σύνολο τους 1.100.

Στην παρούσα φάση υπάρχουν 10.176 άνθρωποι στο νοσοκομείο και 2.516 βρίσκονται στη ΜΕΘ. Ο ρόλος του συμβουλίου είναι μόνο συμβουλευτικός και η τελική απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι το ποσό των έξι εβδομάδων ήταν μια «εκτίμηση» και κανείς δεν ήξερε σε αυτό το στάδιο πόσο χρόνο θα διαρκέσει ο περιορισμός.

«Είπαν ότι χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι ότι ο περιορισμός θα διαρκέσει περισσότερο από δύο εβδομάδες και ότι ίσως θα μπορούσε να είναι ακόμη περισσότερο όπως πέντε ή έξι εβδομάδες» είπε. « Η καραντίνα θα διαρκέσει όσο χρειάζεται», προσέθεσε.

Η Γαλλία μπήκε σε καραντίνα την Τρίτη, στις 17 Μαρτίου που στην αρχή ορίστηκε να είναι για 15 ημέρες, αλλά μια πληθώρα υπουργών υγείας προσέθεσε, ότι είναι αρκετά πιθανό να επεκταθεί.

Στη γειτονική Ιταλία ξεκίνησε η καραντίνα αρχικά για τρεις εβδομάδες και επεκτάθηκε χρονικά για ακόμη περισσότερο, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει ορίσει το πόσο θα κρατήσει αυτή η επέκταση.

Αύξηση των τεστ ανίχνευσης του ιού

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας κλεισίματος στη Γαλλία, τα πρόστιμα για τους ανθρώπους που τους έπιασαν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς σοβαρό λόγο αυξήθηκαν σε 135 ευρώ.

Πολλές τοπικές αρχές προσέθεσαν επίσης τα δικά τους μέτρα, με τουλάχιστον 20 πόλεις να δηλώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας, την πρόσβαση στις παραλίες και ένα διαμέρισμα που απαγορεύει την πώληση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το επιστημονικό συμβούλιο συμβούλευσε επίσης ένα πολύ πιο διαδεδομένο πρόγραμμα δοκιμών στη Γαλλία. Στην παρούσα περίοδο μόνο ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων δοκιμάζονται, οι ανώτεροι αξιωματούχοι λένε ότι ο πραγματικός αριθμός περιπτώσεων στη Γαλλία είναι πολύ υψηλότερος από τα επίσημα στοιχεία.

Την Τρίτη, ο Βεράν δήλωσε ότι η χώρα θα αυξήσει το πρόγραμμα των τεστ της. Είπε: «Θα πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των τεστ σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει τώρα ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα τεστ, ειδικά όταν είναι απαραίτητο να βγούμε από τη φάση περιορισμού».

Πηγή: thelocal.fr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από