Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να υποκλίνεται στον Κώστα Σλούκα και να τονίζει θα έπαιρνε τον διεθνή γκαρντ με κλειστά μάτια!

Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός των Πειραιωτών τόνισε ότι οι Έλις και ΜακΚίσικ θα παραμείνουν και του χρόνου στην ομάδα, ενώ όσον αφορά στον Μιλουτίνοφ, τόνισε ότι η περίπτωση του Σέρβου δεν είναι στο χέρι του. Ο κόουτς του Ολυμπιακού μίλησε επίσης για την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι, αλλά και για τον ηγέτη της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «eurohoops.net»

Για τον Κώστα Σλούκα: «Αν είχα την ευκαιρία να πάρω τον Κώστα Σλούκα, θα τον έπαιρνα με κλειστά τα μάτια! Αν είχα και πολλά λεφτά στα χέρια μου στο μπάτζετ, και πάλι θα τα έδινα για εκείνον, όσα και να αξίζει.

Είναι Έλληνας, έχει παρελθόν στην ομάδα, σε καλή ηλικία. Δεν χρειάζεται να μιλήσω για την κλάση του. Να δούμε πως θα είναι η οικονομική κατάσταση στη Φενέρμπαχτσε, στη Τουρκία. Η Φενέρμπαχτσε ίσως κάνει τον κύκλο της, για αυτό έχει ξεκινήσει η φημολογία. Όμως, σαν προπονητής, αυτό που μπορώ να σου πω είναι, πως αν είχα την δυνατότητα, θα έφερνα τον Σλούκα πίσω στον Ολυμπιακό»

Για το πώς δέχθηκε να επιστρέψει: «Δεν μπορούσα να δεχθώ αυτό που έγινε τότε. Μιλάω για την επίθεση στην ομάδα. Για εμένα αυτό απαγορεύεται και προσπάθησα να βάλω ένα μεγάλο Χ, παρότι είμαι φίλος του Ολυμπιακού. Όλη την χρονιά μετά δεν είδα ούτε ένα παιχνίδι. Έβλεπα πολύ ΝΒΑ. Έβλεπα και Ευρωλίγκα.

Ο χρόνος απαλύνει τα πάντα και αν αγαπάς και κάτι. Έβλεπα σιγά σιγά τα παιχνίδια και είχα επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας. Έφυγα από την ελληνική πραγματικότητα. Είχαμε μια πολύ καλή χρονιά στην Λόκο, μια πολύ δύσκολη στην Μπαρτελόνα και μια πολύ επιτυχημένη στην Χίμκι, όπου φτάσαμε στο τοπ 8. Η VTB είναι πολύ δύσκολη λίγκα με πολλά και δύσκολα ταξίδια. Στην Ελλάδα μετά από διαβολοβδομάδα έχεις το πολύ 30 λεπτά πτήση. Στην Ρωσία είναι τεράστια τα ταξίδια. Η κόπωση είναι απίστευτη. Οι περισσότερες μετά την Ευρωλίγκα έχουν μεγάλη κοιλιά.

Μετά την Χίμκι ήμουν εκτός μπάσκετ μισή και μισή χρονιά. Δεν ήθελα να πάω σε ομάδα εκτός Ευρωλίγκας. Τα Χριστούγεννα ήρθα διακοπές και με πήρε τηλέφωνο ο Σκινδήλιας και μετά μίλησα με τους Προέδρους. Ήμουν αρνητικός στην πρώτη κουβέντα. Ρώτησα για το κίνητρό τους και με επιβεβαίωσαν πως είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Γι αυτό είπα ότι είναι επαγγελματική απόφαση. Μου παρουσίασαν ένα πλάνο. Έτσι πείστηκα».

Για το επίπεδο του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή: «Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή στο επίπεδο δουλειάς που παρέχει σε έναν προπονητή είναι εκπληκτικος. Πιστεύω πως μπορεί να είναι και στο τοπ 3 της Ευρώπης. Ό,τι ζήτησα σε επίπεδο εξοπλισμού το είχα. Ό,τι εισήγηση έκανα, η ομάδα τον έκανε πράξη. Ενθουσιαστήκαμε με την υποστήριξη που είχαμε. Η οικονομική κατάσταση στον Ολυμπιακό αυτήν την στιγμή είναι καλύτερη από ποτέ».

Για το μπάτζετ του Ολυμπιακού φέτος: «Με το μπάτζετ που έχουμε τώρα, το φετινό, είμαι πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτιάξει μία εξαιρετική ομάδα του χρόνου. Δεν θεωρώ πως θα πρέπει να δαπανήσουμε πάρα πολλά λεφτά για να φτιάξουμε καλή ομάδα. Με σωστές κινήσεις, μπορούμε να φτιάξουμε μία καλή ομάδα για του χρόνου. Το πιστεύω αυτό. Δεν είναι ότι δεν έχουν δώσει χρήματα οι Πρόεδροι. Οι άνθρωποι έχουν δώσει περίπου 250 εκατομμύρια.

Θέλουμε να παλέψουμε μέχρι τέλος για να πάρουμε την πρόκριση στους “8”. Έχουμε τις ικανότητες και τα παιχνίδια για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε απλά ορισμένες μεγάλες νίκες. Έχουμε την ατυχία με τον Μιλουτίνοφ, αντιμετωπίσαμε και άλλους τραυματισμούς, αλλά είδατε πως τα καταφέραμε κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και Βιλερμπάν, κατεβαίνοντας με παιδιά ουσιαστικά.

Πιστεύω πως η ομάδα πως από την στιγμή που ήρθαν οι Έλις, ΜακΚίσικ και Μπάικς, θα τα πάμε καλύτερα. Έχουμε δείξει ήδη βελτίωση και ανταγωνιστικότητα. Έχουμε φτιάξει και την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Ας μην ξεχνάμε φυσικά πως λείπει και ο Σπανούλης, που είναι απουσία για εμάς. Αν η απόφαση είναι να μην συνεχιστεί η χρονιά, θα στεναχωρηθούμε , αλλά θα το σεβαστούμε.

Βέβαια, αν ακούσουμε το τι λένε οι γιατροί για τον Απρίλιο, πώς είναι δυνατόν να παιχτεί μπάσκετ τον Μάιο. Δεν λέω ότι θα είναι αλλοίωση. Άλλες ομάδες θα δεις τώρα και άλλες τότε. Η Εφές ας πούμε αδικείται, γιατί είναι σε τρομερή φόρμα τώρα».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν περίμενα πως θα γίνει ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ. Είχα πει στους κύριους Αγγελόπουλους να πάρουμε τον Γιάννη, όταν ήμουν πρώτη φορά στον Ολυμπιακό, αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως δεν είχε ελληνικό διαβατήριο! Δεν είχε τίποτα. Δεν είχε ιθαγένεια. Εμείς τότε μπορούσαμε να πάρουμε 6 ξένους.

Ήταν ένα παιδάκι 17 ετών και θα έπιανε θέση ξένου και δεν γινόταν να τον πάρουμε. Αυτό ήταν δύσκολο να γίνει και για τον Μιλουτίνοφ. Ήταν κατι εξωπραγματικό ο Γιάννης. Είχε τρομερό κορμί που θα ψηλώσει. Δεν ήξερες πως θα είναι τόσο επαγγελματικός παίκτης, θα δουλέψει τόσο και θα φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Το πρόβλημα τότε ήταν τα χαρτιά του. Ας μην είμαστε μίζεροι όμως. Έτσι όπως εξελίχθηκε η ιστορία του, έγινε το καλύτερο για αυτόν».

Για τον Μιλουτίνοφ: «Δεν είναι στο χέρι μου αν θα κρατήσουμε τον Μιλουτίνοφ».

Για τους Αμερικανούς της ομάδας: «Τόσο ο ΜακΚίσικ, όσο και ο Έλις, είναι ευτυχισμένοι στην ομάδα. Έχουν τεράστιο κίνητρο. Απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Δουλεύουν παραπάνω, κάνουν πάντα έξτρα προπόνηση και… ρουφάνε την κάθε στιγμή. Μπορώ να σου πω από τώρα πως και οι δύο θα είναι στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Πολ, θα δούμε στην πορεία. Με ενδιαφέρει πρώτα να δυναμώσουμε στη θέση του πλέι-μέικερ».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Όποιος είδε το διάστημα που ήρθα στην ομάδα, είδε το πόσο καλά έπαιξε μαζί μου και πως τον αξιοποίησα. Ξέρετε τι πιστεύω πως του στοίχισε στον τραυματισμό; Αλλάξαμε λίγο την προπόνηση, δεν υπήρχαν παίκτες αλλαγή με τους τραυματισμούς, ανέβηκε η ένταση της προπόνησης και του βγήκε ο τραυματισμός.

Ο Σπανούλης να ξέρετε πως κάνει προπόνηση στο 100%. Δεν θέλει να χάνει ούτε στην προπόνηση, δεν βάζει… κόφτη και τον φόρτωσε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να του βγει το πρόβλημα. Δυστυχώς δεν είχαμε παίκτες πίσω του λόγω των τραυματισμών και αυτό τον επηρέασε.

Θα μιλήσουμε για τον Σπανούλη για τη νέα σεζόν, όταν έρθει η στιγμή. Ο Βασίλης δεν θέλει να κυκλοφορεί με πατερίτσα και δεν θέλει να τον βλέπει έτσι ο κόσμος. Για αυτό και δεν ήρθε στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό…».