Το Πακιστάν κατέγραψε τη μεγαλύτερη μονοήμερη άνοδό του στις λοιμώξεις από κοροναϊό, φτάνοντας τα 107 κρούσματα. Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι λόγω του κοροναϊού, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Δηλώσεις για τα κρούσματα

«Oι περισσότερες περιπτώσεις κρουσμάτων ήταν εκείνες που ήρθαν από την Taftan, είχαν τεθεί σε καραντίνα εκεί και στη συνέχεια τους μεταφέραμε στη δική μας εγκατάσταση όπου τους παρακολουθούμε», δήλωσε ο Meeran Yousuf, εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας της επαρχίας Sindh.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται επί του παρόντος στο στρατόπεδο Taftan δήλωσαν στο Al Jazeera ότι δεν εξετάστηκαν επαρκώς για κοροναϊό.

Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν για άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη μονάδα, η οποία στεγάζει εκατοντάδες ανθρώπους. Σύμφωνα με τις τρέχουσες διαδικασίες, εκείνοι που απελευθερώνονται από το στρατόπεδο κρατούνται για άλλες 14 ημέρες στις επαρχίες καταγωγής τους σε χωριστές εγκαταστάσεις απομόνωσης, όπου θα εξεταστούν εάν εμφανίσουν συμπτώματα του ιού, δήλωσε ο Yousuf στο Al Jazeera.

Ένας εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης στο Μπαλοκιστάν, όπου είναι η Taftan, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι οι συνθήκες ήταν ανεπαρκείς στο στρατόπεδο και είπε ότι το προσωπικό παρακολούθησε συνεχώς όσους βρίσκονται σε καραντίνα για συμπτώματα.

«Το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απαιτεί 14 ημερών υποχρεωτική καραντίνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Λιάκουτ Σαχουάνι. «Οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να αναπτύξουν συμπτώματα μετά από 14 ημέρες, ή ακόμα και 28 ημέρες. Διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση».

Πηγή: aljazeera.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από