Για τη σημασία των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή «LiveNews» και το Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Ο καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών του MIT στη Βοστώνη τόνισε ότι ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας είναι θετικός μιας και «αν θεωρήσουμε ότι μετρήσαμε τα σωστά άτομα και έχουμε καλή εικόνα, η απομόνωση και οι προσπάθειες κράτους και πολιτών δίνουν καρπούς».

Πρόσθεσε δε ότι εάν δεν είχαν ληφθεί τα έκτακτα μέτρα ο «αριθμός των κρουσμάτων θα δεκαπλασιαζόταν και γρήγορα θα μπορούσε να ξεφύγει εκτός ελέγχου».

«Εάν σήμερα δεν είχαμε μέτρα, σε δέκα μέρες θα είχαμε αρκετές χιλιάδες κρουσμάτων, και στο μήνα μπορεί να ήταν μισό εκατομμύριο. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Θα ήταν δραματικό για τη χώρα» επισήμανε ο καθηγητής, επαναλαμβάνοντας τη σημασία λήψης και τήρησης των μέτρων προστασίας.

«Πρέπει ανακόψουμε την επιθετική εξάπλωση του ιού όσο γρηγορότερα γίνεται. Κάθε μέρα που αφήνουμε να περάσει θα την πληρώσουμε πολλαπλάσια στο μέλλον» κατέληξε ο καθηγητής.