Νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 την Πέμπτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου. Μετανάστες από την πλευρά της Τουρκίας έχουν ανάψει φωτιές, φωνάζουν και πετούν πέτρες, αλλά και δακρυγόνα προς τα ελληνικά εδάφη.

Από την ελληνική πλευρά, τα ΜΑΤ είναι παραταγμένα λίγα μέτρα μακριά από τον φράκτη, ενώ πετάει και drone της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει συγκεκριμένα μέτρα, με σκοπό να αποκρουστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Ειδικότερα, στην περιοχή των Καστανιών έχουν μεταφερθεί εδώ και λίγες ημέρες φορητές τουρμπίνες. Πρόκειται για μεγάλους ανεμιστήρες, οι οποίοι αποδιώχνουν τα χημικά από τον αέρα, ενώ την ίδια στιγμή διαλύουν και τα προπετάσματα καπνού, βελτιώνοντας την ορατότητα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκινούν κάθε απόγευμα την ίδια ώρα, με τους μετανάστες  να προσπαθούν να κόψουν τον φράκτη και να περάσουν στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, σε 741 περιπτώσεις αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στον Έβρο σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Τετάρτης και 06.00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου έγιναν 3 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, 2 προερχόμενοι από το Τονγκο και ένας από το Πακιστάν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από