Στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να μετρούν πλέον αντίστροφα για το μεγάλο ματς (21:30).

Οι Πειραιώτες επιστρέφουν στη συμπρωτεύουσα, λίγες ημέρες μετά το μεγάλο διπλό (0-1) για το πρωτάθλημα, με το οποίο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σφράγισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Σούπερ Λίγκας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη φύγει μια φορά φέτος νικητής από το γήπεδο της Τούμπας και θέλει να το κάνει ξανά απόψε. Αν τα καταφέρει, ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το έργο του Ολυμπιακού, πάντως, στο αποψινό παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Αφενός γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, αφετέρου γιατί είναι πολύ πιθανό ο Πορτογάλος να στερηθεί τις υπηρεσίες του Ζοσέ Σα. Ο Ιβηρας βρίσκεται μεν στην αποστολή για το αποψινό ματς, αλλά όπως διαβάσατε χθες από το «10», το αιμάτωμα έχει κατέβει στο μάτι και με το ζόρι το ανοίγει. Ένα πρόβλημα που αποκόμισε μετά το εγκληματικό μαρκάρισμα του Μουνιέ στο πρόσφατο ματς με τον Παναιτωλικό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας χθες την κατάσταση του Σα πήρε στην αποστολή άλλους τρεις γκολκίπερ και συγκεκριμένα τους νεαρούς Τζολάκη, Καραργύρη και Παπαδούδη. Τρεις τερματοφύλακες από τα τμήματα υποδομής, καθώς ο Αλέν, που είναι η δεύτερη λύση πίσω από τον Σα, υπέστη θλάση πριν το ματς με την Αρσεναλ στο Εμιρέιτς και έχει τεθεί νοκ-άουτ από τα επόμενα παιχνίδια.

Όπως όλα δείχνουν το πιο πιθανό είναι ο Ολυμπιακός στο αποψινό ματς να ξεκινήσει με τον νεαρό Κωνσταντίνο Τζολάκη κάτω από τα γκολπόστ. Ο 17χρονος πορτιέρο θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας στη «καυτή» Τούμπα και θα προσπαθήσει να βοηθήσει την πειραϊκή ομάδα να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Θεσσαλονίκη. Ο Τζολάκης φέτος έχει αγωνιστεί συνολικά σε 14 παιχνίδια με την Κ19 του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα έπαιξε και στα 6 που έδωσαν οι Πειραιώτες στο Youth League. Στα 14 ματς του πρωταθλήματος κράτησε 6 φορές ανέπαφη την εστία του.

Ο Τζολάκης είχε πάρει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά της προετοιμασίας και ήταν εξαιρετικός. Μάλιστα, μέσα από τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε έπεισε τον Πέδρο Μαρτίνς να του δώσει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Πλέον, όπως φαίνεται, ήρθε η ώρα να αγωνιστεί και σε επίσημο παιχνίδι…