Η ιστορία έχει αποδείξει πως ανεξάρτητα από τη χώρα που προέρχονται οι ομάδες, ανεξάρτητα με το αν έχουν… φλογερό ταπεραμέντο ή είναι «ψυχροί», οι λεγόμενοι (με αθλητικούς και μόνο όρους) «εμφύλιοι» δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση.

Αυτό φάνηκε και στον αγώνα της ΤΣΣΚΑ με τη Ζενίτ, καθώς μπορεί στον βαθμολογικό πίνακα να τους χωρίζει άβυσσος, στο παρκέ όμως οι Μοσχοβίτες ίδρωσαν για να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας από την Αγία Πετρούπολη (86-78).

Η παρέα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ, με τον Μάικ Τζέιμς να νιώθει ότι… κάτι χρωστούσε και να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι. Κι όταν ο Αμερικανός είναι σε… κέφια, όλη η πάλαι ποτέ «ομάδα του στρατού» πατάει καλύτερα. Στο «ζωγραφιστό» οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να κυριαρχούν, ο Στρέλνιεκς πρόσφερε λύσεις, οπότε υπήρξε ισορροπία στο σκοράρισμα.

Υπήρξε, όμως, και τεράστια αντίσταση από την πλευρά της Ζενίτ. Ο Χόλινς ντύθηκε… Τζέιμς των φτωχών (δεν τους λες), κάνοντας ό,τι έκανε ο συμπατριώτης του στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Ο Αμπρομάιτις τον συμπλήρωσε, όμως η ΤΣΣΚΑ είχε περισσότερο ταλέντο κι έστω και με ζόρι, έφτασε στην επικράτηση, που ήταν και το ζητούμενο, καθώς κανείς δεν θα θυμάται τη διαδικασία, κρατώντας μόνο την ουσία.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 46-43, 66-58, 86-78.