Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Ανταλλαγές διοικητών, άρθρων και αθλητισμός

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκαν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανταλλαγή επισκέψεων επιπέδου Διοικητών Σχηματισμών, ανταλλαγή άρθρων και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις».

Οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών που πήραν μέρος στις συνομιλίες για τα ΜΟΕ είχαν σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση ξεκίνησε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και διεξαγόταν στην Αθήνα μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την ολοκλήρωση των συζητήσεων αύριο Παρασκευή.

Δεν φαίνονται βήματα προόδου

Από τις ως τώρα ανακοινώσεις δεν διαφαίνονται κάποια σοβαρά βήματα προόδου στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Άλλωστε η Τουρκία φρόντισε να «τορπιλίσει» το κλίμα στο οποίο διεξάγονταν οι συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών στην Αθήνα για τα ΜΟΕ, με διαρκείς προκλήσεις από θάλασσα και αέρα όλο προηγούμενο διάστημα και φυσικά τις τελευταίες ημέρες, ακόμα και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τα ΜΟΕ.