Για τις αναμνήσεις της από το πρώτο δελτίο ειδήσεων του MEGA, στις 20 Νοεμβρίου του 1989, μίλησε, μεταξύ άλλων, στο MEGA Mag η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

«Υπήρχε η αίσθηση ότι ήταν βαριά η φανέλα» είπε η κ. Κανέλλη αναφερόμενη στο συναίσθημα εκείνων των ημερών, κάτι παραπάνω από 30 χρόνια πριν.

«Τότε όταν ξεκινούσαν τα πράγματα υπήρχε συναισθηματική φόρτιση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει άγχος. Τίποτα άλλο» συμπλήρωσε, επιχειρώντας μια σύγκριση με το σήμερα.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα δελτία ειδήσεων, απάντησε πως τα σημερινά δελτία ειδήσεων είναι ιντερνετικά. «Χρόνια ψάχνω ένα δελτίο που δεν έχει τις ίδιες ειδήσεις με το ίντερνετ» υπογράμμισε.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «σήμερα γίνεται κόλαση έξω από κυκλοφοριακής πλευράς, όμως δεν υπάρχει απεργία. Κανείς δεν ασχολήθηκε, αφού δεν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση ώστε να το ρίξουν εκεί».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «νέα επαγγέλματα που δημιουργεί», όπως «διαχειριστής διαδηλώσεων». «Αυτή η κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει τη φαντασία στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο λαό, θέλει να έχει έναν αστυνομικό να συνδιαλέγεται με έναν οργανωτή συγκεντρώσεων κατά τον νόμο ποινικώς υπεύθυνο» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σχετικά με το πόσο είναι επιτρεπτό να κλείνουν συνέχεια δρόμοι και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες για 100- 200 άτομα απάντησε πως είναι επιτρεπτό, «όσο υπαρκτή είναι η εξαθλίωση, η καταπίεση και η ξεθεμελίωση όλων αυτών που έχουν κερδηθεί με το αίμα των εργαζόμενων σε αυτόν τον τόπο».

Επίσης εξαπέλυσε τα βέλη της και στο νέο ασφαλιστικό κάνοντας λόγο για «νόμο Βρούτση – Κατρούγκαλου».

«Ακούγομαι θυμωμένη γιατί είμαι θυμωμένη με μια αντιλαϊκή ιεράρχηση των πάντων ως αν η Ελλάδα είναι μια φρεγάτα όπου της λείπει και το πλήρωμα και οι άνθρωποι και τα πάντα, αλλά πλέει σε γαλάζιες πατρίδες άλλων» κατέληξε.