Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος του βρέφους 11 μηνών από τη Συρία που έπασχε από εγκεφαλίτιδα και το οποίο μεταφέρθηκε την Κυριακή το πρωί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» χωρίς σφυγμό.

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, το βρέφος διακομίσθηκε από τον πατέρα του, με εγκεφαλίτιδα, ενώ -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή – έφερε και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

«Όπως υπογραμμίζεται σήμερα «διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που ήθελαν το βρέφος να φτάνει νεκρό στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το βρέφος έφερε επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής οι γονείς του, υπήκοοι Συρίας καθώς και ένα ακόμη ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο διαμέρισμά τους.

Νέα σενάρια

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες διακινούνται νέα σενάρια σχετικά με τα σημάδια που βρέθηκαν στο σωματάκι του βρέφους. Το γεγονός ότι το βρέφος έπασχε από εγκεφαλίτιδα ενδέχεται να ευθύνεται, σύμφωνα με τους γιατρούς, για τις αλλοιώσεις που εντοπίστηκαν στο σώμα του.

Φως στην υπόθεση για αναμένεται να ρίξει και η νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα