Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, εξαπολύει η ΝΔ,  με αιχμή την τραγωδία στο Μάτι και την σχετική αναφορά που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει απολογισμό  «με αυστηρή αυτοκριτική διάθεση» και συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να απαντηθεί γιατί η Αριστερά θέλει την εξουσία, που είναι για να αλλάξει τις συνθήκες ζωής των πολλών».

«Τη δεύτερη φορά δε θα υπάρχει δικαιολογία, καμία. Ούτε δεν ήξερα, ούτε δεν υπολόγισα», είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι για  «να μπορούμε να εφαρμόσουμε ριζοσπαστικό πρόγραμμα προς όφελος της πλειοψηφίας», πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα όπως, μεταξύ άλλων:(…)  «Τι κάνουμε με τη δημόσια διοίκηση και τους θύλακες δολιοφθοράς του κυβερνητικού έργου;

Τι κάνουμε με τους εκπροσώπους της διαπλοκής και του παλιού πολιτικού συστήματος μέσα στις κρατικές δομές; (…) Όταν για παράδειγμα, «εμείς απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία, για τους χειρισμούς της οποίας τότε απολογούμασταν, δουλεύει σε θέσεις πολιτικού προϊσταμένου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς, δούλευε για το πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη».

Σκληρή απάντηση από ΝΔ

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία, προσθέτοντας πως με τις «νέες θεωρίες του επιβεβαιώνει  ότι και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλη».

Ειδικότερα, η ΝΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:  «Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του στο θράσος και στο ψέμα. Σήμερα λοιπόν ανακάλυψε ότι για την τραγωδία στο Μάτι δεν φταίνε οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησής του, αλλά πάλι «κάποιοι άλλοι».

«Το τελευταίο καταφύγιο του λαϊκισμού, οι θεωρίες συνωμοσίας. «Ξέχασε» τα αναίσχυντα ψέματα, τις θεατρικές παραστάσεις του, όταν ήξερε ότι υπάρχουν νεκροί και τις συνεντεύξεις-παρωδία. Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να χαρακτηρίσει τα λεγόμενα και τη βολική «αμνησία» του.

Με τις νέες θεωρίες του το μόνο που κάνει είναι να υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τα ψέματα, την υποκρισία και την ανικανότητά του. Και έτσι να επιβεβαιώνει ότι και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλη», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.